Neuropsychologie

Over neuropsychologie

Deze subdiscipline binnen de psychologie houdt zich bezig met de samenhang tussen de hersenen en gedrag. Door een hersenaandoening (letsel of ziekte) kunnen cognitieve of gedragsproblemen ontstaan. Met een neuropsychologisch onderzoek (NPO) wordt het cognitief functioneren geïnventariseerd. Dit gebeurt onder andere met behulp van een gesprek, tests en vragenlijsten.

Met de NEPSY-II-NL heb je een uitgebreid instrument in handen om de neuropsychologische ontwikkeling van kinderen (5 tot en met 12 jaar) in kaart te brengen. Met onze 3-daagse training leer je als (neuro)psycholoog of orthopedagoog de NEPSY-II-NL optimaal in te zetten.

Een andere, veelgebruikte test is de Wechsler Memory Scale (WMS-IV-NL). Hiermee inventariseer je bij volwassenen (16 tot en met 90 jaar) meerdere geheugenfuncties. Ook voor deze testbatterij heeft Pearson een training. Aan de hand van videomateriaal en het zelf oefenen met de test, vergroot je je kennis en het gebruiksgemak van de WMS-IV-NL.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.