Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Neuropsychologie

Over neuropsychologie

Deze subdiscipline binnen de psychologie houdt zich bezig met de samenhang tussen de hersenen en gedrag. Door een hersenaandoening (letsel of ziekte) kunnen cognitieve of gedragsproblemen ontstaan. Met een neuropsychologisch onderzoek (NPO) wordt het cognitief functioneren geïnventariseerd. Dit gebeurt onder andere met behulp van een gesprek, tests en vragenlijsten.

De NEPSY-II-NL is een uitgebreid instrument om de neuropsychologische ontwikkeling van kinderen (5 tot en met 12 jaar) in kaart te brengen. Om de NEPSY-II-NL optimaal te kunnen inzetten, biedt Pearson (neuro)psychologen of orthopedagogen een 2-daagse basistraining en een eendaagse verdiepingstraining aan.

Een andere veelgebruikte test is de Wechsler Memory Scale (WMS-IV-NL). Hiermee kunnen meerdere geheugenfuncties worden onderzocht bij volwassenen van 16 tot en met 90 jaar. Bekijk voor een eerste oriëntatie op deze testbatterij onze gratis Webinar.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top