WAIS-IV-NL Basistraining

De WAIS-IV-NL meet de algemene intelligentie, het IQ, van adolescenten en volwassenen tussen de 16 en 84:11 jaar. De vijftien subtests van de WAIS-IV-NL meten uiteindelijk de factoren Verbaal Begrip, Perceptueel Redeneren, Werkgeheugen en Verwerkingssnelheid. De WAIS-IV-NL kan ingezet worden als psycho-educationele test, als hulpmiddel bij klinisch onderzoek en om neuropsychologische en psychiatrische stoornissen vast te stellen.

Loopt u tijdens de afname van de WAIS-IV-NL aan tegen onduidelijkheden? Heeft u nog geen tijd gehad om zich te verdiepen in de handleiding? Volg deze basistraining en u kunt direct aan de slag met het instrument. Tijdens de training zal oefenen met de afname, scoring en (basale) interpretatie tegen de achtergrond van verantwoord testgebruik centraal staan. De subtests worden qua meetpretentie, toepassing en gebruik besproken, waarbij de valkuilen in afname en scoring worden toegelicht.

Voor meer informatie zie onderaan deze pagina.

X

Specificaties

Leeftijd 18+ jaar (Volwassenen), 65+ jaar (Ouderen)
Type training Face to face
Hoofdcategorie Arbeid en Organisatie, Klinische Psychologie
Toepassingsgebied Intelligentie, Intelligentie/capaciteiten, Neuropsychologie, Ontwikkeling

Tijdens de training worden de subtests qua meetpretentie, toepassing en gebruik besproken, waarbij de valkuilen in afname en scoring worden toegelicht. Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn: uitgangspunten en achtergrondinformatie van de WAIS-IV-NL, belangrijkste verschillen met de WAIS-III-NL, opzet van de test, voorbereiding, afname en scoring, oefening met afname, digitale scoring, oefening met scoring en interpretatie (basaal).

Inhoud training
Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:

-Uitgangspunten en achtergrondinformatie van de WAIS-IV-NL;
-Belangrijkste verschillen met de WAIS-III-NL;
-Opzet van de test;
-Voorbereiding, afname en scoring;
-Oefening met afname;
-Digitale scoring;
-Oefening met scoring;
-Interpretatie (basaal).

Tijdsduur
10.00 uur tot 17.00 uur  

Leerdoelen
De training vergroot het gebruikersgemak van de WAIS-IV-NL. Na afloop bent u in staat om de WAIS-IV-NL af te nemen en te scoren. Er wordt tevens kort ingegaan op de interpretatie.

Doelgroep
De training is bedoeld voor iedereen die met de WAIS-IV-NL werkt. In deze training gaat het met name om de afname en de scoring van de WAIS-IV-NL waarmee de training zeer geschikt is voor psychodiagnostisch werkenden maar uiteraard ook voor psychologen en orthopedagogen.

Trainer
Lindsay Vanhecke

Doelgroep
De training is bedoeld voor iedereen die met de WAIS-IV-NL werkt. In deze training gaat het met name om de afname en de scoring van de WAIS-IV-NL waarmee de training zeer geschikt is voor psychodiagnostisch werkenden maar uiteraard ook voor psychologen en orthopedagogen.

Accreditatie
Voor deze training is geen accreditatie aangevraagd.

Inbegrepen in de training
-Digitaal trainingsmateriaal;
-Koffie/thee en lunch. 

Tip
Voor de ervaren gebruikers is er ook een WAIS-IV-NL Verdiepingstraining waar het accent ligt op de interpretatie en casuïstiek.

Trainers

Lindsay Vanhecke
Lindsay Vanhecke
Lindsay werkt als psycho-pedagogisch werker in een Centrum voor leerlingenbegeleiding in Brussel. Ze heeft het normeringsonderzoek van de WAIS-IV/RAKIT in Vlaanderen gecoördineerd en veel ervaring met deze test opgebouwd. Eerder deed Lindsay ervaring op in de diagnostiek en begeleiding van kinderen met ontwikkelingsstoornissen, mentale retardatie, leerstoornissen en psycho-sociale problemen.
3 Trainingen
Om dit product te kunnen bestellen dient u ingelogd te zijn

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
WAIS-IV-NL Basistraining - 3 juni 2022
€ 285,00