Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!
lopende-onderzoeken-banner

Lopende onderzoeken

Movement ABC-3-NL

Algemene informatie

Bij veel dagelijkse taken komen beweging en coördinatie kijken. Bewegingsmoeilijkheden kunnen gevolgen hebben voor het leven van een kind thuis en op school, zowel voor de ontwikkeling op de korte als lange termijn.

De Movement Assessment Battery for Children – third edition – Nederlandstalige bewerking (Movement ABC-3-NL) is ontwikkeld voor professionals die werken met kinderen en jongeren van 3 jaar tot en met 16 jaar met bewegingsmoeilijkheden. De normeringsversie van deze test zal worden gebruikt om een steekproef met normgegevens te verzamelen die uiteindelijk door fysiotherapeuten en andere zorgverleners zal worden gebruikt om het diagnosticeren en monitoren van motorische problemen bij kinderen te ondersteunen.

Voor de Movement ABC-3-NL wordt het kind of jongere gevraagd een serie van motorische taken op een voorgeschreven manier uit te voeren.

Help mee als testleider met de standaardisatie van de Movement ABC-3-NL

Op dit moment zijn wij op zoek naar (kinder)fysiotherapeuten of (kinder)oefentherapeuten in regio Zuid (Noord-Brabant, Limburg) en regio West (Noord-Holland, Zuid Holland, Utrecht, Zeeland). Wilt u meer informatie? Mail dan Colette van Dieren (colette.vandieren@pearson.com)

Kinderen 3 jaar tot en met 15 jaar

Helpt uw kind mee de nieuwe bewegingstest te ontwikkelen?

Wat houdt meedoen aan het onderzoek in?
De Movement ABC-3-NL test bestaat uit een serie motorische taken, hierbij moet u denken aan o.a. cirkels tekenen, kralen rijgen en pittenzak gooien. Deze test meet de sterktes en zwaktes van iemands motoriek. Kinderen vinden het meestal heel leuk om mee te doen aan deze test.

Afname van de test duurt ongeveer 30 minuten. Een onderzoeker van Pearson Benelux neemt de test af bij uw kind.

Het is niet de bedoeling om uw kind te onderzoeken, we geven ook geen uitslag van de test. Er wordt geen betekenis gegeven aan de resultaten. Nadat u uw kind heeft aangemeld, bekijken we of hij of zij in de onderzoeksgroep past. Als uw kind mee mag doen, krijgt hij of zij als dank na de afname een klein cadeautje. U ontvangt als dank een bol.com bon t.w.v. €15.

Heeft u vragen over de tests of de deelname? Mail dan Colette van Dieren, via colette.vandieren@pearson.com. Aanmelden kan via dit formulier.


Jongeren van 16 jaar

Help jij mee de nieuwe bewegingstest te ontwikkelen?

Wat houdt het in?
De Movement ABC-3-NL test bestaat uit een serie motorische taken, hierbij moet je denken aan o.a. cirkels tekenen, kralen rijgen en pittenzak gooien. Deze test meet de sterktes en zwaktes van iemands motoriek.

Je bent ongeveer 30 minuten bezig met de test.
Een onderzoeker van Pearson Benelux neemt de test bij jou af.

Het is niet de bedoeling om jou te onderzoeken, we geven ook geen uitslag van de test.
Nadat je je hebt aangemeld, bekijken we of jij in de onderzoeksgroep past.
Als je mee doet, krijg je na afloop als dank een bol.com bon ter waarde van €15.

Aanmelden kan via dit formulier.
Heb je vragen? Mail dan Colette van Dieren, via colette.vandieren@pearson.com

CELF-Preschool-3-NL

Algemene informatie

De CELF- Preschool-3-NL is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 3;0 – 6;11 jaar. Het instrument valt uiteen in twee leeftijdsbanden, 3;0-6;11 jaar en 4;0 -6;11 jaar. De CELF-Preschool-3-NL zal de huidige CELF-Preschool-2-NL vervangen.

De CELF-Preschool-3-NL is een hulpmiddel bij het stellen van een diagnose en het verrichten van follow-up evaluaties bij kinderen met (vermoeden van) taal- en communicatieproblemen. De receptieve (het begrip van gesproken woorden) als de expressieve (woordkennis en woordvinding) taalvaardigheid wordt gemeten in verschillende domeinen: syntaxis, morfologie, semantiek en pragmatiek. De CELF-Preschool-3-NL kan het fonemisch bewustzijn onderzoeken, maar bevat geen onderdelen die fonologie of spraak toetsen.

Vanaf september 2024 start de standaardisatie van de CELF Preschool-3-NL.

Help als logopedist mee als testleider met de standaardisatie van de CELF Preschool-3-NL.
Meld je via deze link aan 


Voor meer informatie, mail dan Colette van Dieren (colette.vandieren@pearson.com)

WAIS -5-NL

Algemene informatie

De WAIS-5-NL is een individueel af te nemen intelligentietest voor adolescenten en volwassenen in de leeftijd van 16:0 tot 90 jaar. Het is de opvolger van de WAIS-IV-NL, die sinds 2012 uitgegeven wordt. Dit instrument kan worden ingezet bij diagnostisch onderzoek om een profiel van de cognitieve capaciteiten te schetsen.
Vanaf september 2024 start het normeringsonderzoek in Nederland van de WAIS-5-NL.

Help als psycholoog in Nederland mee als testleider met de standaardisatie van de WAIS-5-NL.

Meld je via deze link aan

Voor meer informatie, mail naar onderzoek-nl@pearson.com

Neem contact op

Heb je een vraag over onderzoek? Neem dan contact met ons op

Kunnen we je ergens mee helpen?

We staan je graag te woord bij onze klantenservice.

top