Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Aandacht en concentratie

Over aandacht en concentratie

Problemen met het sturen, vasthouden, verschuiven of verdelen van de aandacht komen voor bij allerlei soorten stoornissen, zoals bij hersenletsel (NAH) of bij AD(H)D. Aandacht- en concentratieproblemen hoeven niet altijd een structurele oorzaak te hebben of te wijzen op een stoornis. Er kan ook sprake zijn van tijdelijke concentratieproblemen door bijvoorbeeld vermoeidheid, gebrek aan motivatie of sociaal-emotionele problematiek.

Als u op zoek bent naar een instrument om aandachtsproblememen en -stoornissen in kaart te brengen, dan kunt u een of meer van de (neuro-)psychologische tests van Pearson inzetten, waarmee u informatie krijgt over de verschillende vormen van aandacht. Dit kan bijvoorbeeld met de Test of Everyday Attention for Children (TEA-ch), de Bourdon Vos test (6 t/m 17 jaar) of met subtests van de NEPSY-II-NL.

Als u een methode zoekt om de concentratie bij zowel kinderen als volwassenen te verbeteren, dan kan de Cogmed werkgeheugentraining helpen. Met deze bewezen effectieve training kunnen aandacht- en concentratieproblemen bij personen met AD(H)D, NAH en burn-out worden verbeterd.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top