Aandacht en concentratie

Over aandacht en concentratie

Problemen met het sturen, vasthouden, verschuiven of verdelen van de aandacht kunnen het gevolg zijn van hersenletsel (NAH) of van een stoornis zoals AD(H)D. Daarnaast kan er ook sprake zijn van tijdelijke concentratieproblemen, door bijvoorbeeld vermoeidheid, gebrek aan motivatie of sociaal-emotionele problematiek.

Zoek je een tool om aandachtsproblemen en -stoornissen in kaart te brengen? Met de Test of Everyday Attention for Children (TEA-Ch) krijg je meer informatie over onder andere de selectieve of volgehouden aandacht. De testbatterij vormt een goede aanvulling op de Bourdon Vos Test (6 t/m 17 jaar). Bij deze laatste test weegt zowel de snelheid als de accuratesse van de reactie mee.

De Cogmed werkgeheugentraining helpt kinderen, adolescenten en volwassenen bij het verbeteren van hun concentratie. Dit programma is effectief gebleken bij AD(h)D en werkgeheugenproblemen bij leermoeilijkheden.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.