De voorverkoop is gestart: Reserveer de nieuwe PPVT-5-NL & EVT-3-NL en maak kennis met alle introductievoordelen

RBMT-3-NL Complete set

De RBMT-3-NL brengt via praktische taken de ernst en het verloop van geheugenproblemen in kaart bij patiënten met ernstige neurologische stoornissen, en vertaalt deze informatie concreet naar wat iemand wel en niet kan in het dagelijksleven. 

Barbara A. Wilson, Eve Greenfield, Linda Clare, Alan Baddeley, Janet Cockburn, Peter Watson, Robyn Tate, Sara Sopena, Rory Nannery en John R. Crawford. Nederlandstalige bewerking: Roy P.C. Kessels, Dirk Bertens en Yvonne C.M. Rensen
X

Specificaties

Kwalificatieniveau i B
Leeftijd Volwassenen, Ouderen
Age Span 16:0 t/m 89:11 jaar

De RBMT-3-NL brengt via praktische taken de ernst en het verloop van geheugenproblemen in kaart bij patiënten met ernstige neurologische stoornissen. Wil je meer lezen over de verbeteringen in deze nieuwste versie, over de inhoud van de subtests of over hoe een afname in z'n werk gaat? Op de landingspagina vind je uitgebreide achtergrond informatie over de RBMT-3-NL. Heb je vragen rondom het werken met de test? Onze consultants staan klaar om je verder te helpen. Klik op de button om gemakkelijk een gratis gesprek in te plannen via de contactpagina. 


Beschrijving 

De RBMT-3-NL is ontwikkeld om de ernst en het verloop van  geheugenstoornissen in kaart te brengen binnen klinische populaties.

Doel

De RBMT-3 is een hulpmiddel voor het bepalen van de ernst van de stoornis, voor het identificeren van sterke en zwakke punten om revalidatieplannen te kunnen opstellen, en voor het meten van effect van behandelingen. De RBMT-3 is ontworpen om relevante informatie te leveren in het kader van algemene klinisch-neuropsychologische evaluaties, en voor evaluatie van revalidatiebehandelingen.

Aan de hand van praktische taken verkrijg je via de test inzicht in alledaagse geheugenproblemen, en de mogelijkheden en beperkingen in het dagelijks (zelfstandig) functioneren waar dit mee gepaard gaat. 

Doelgroep

De test is geschikt voor personen van 16;0-89;11 jaar met bijvoorbeeld traumatisch hersenletsel, een beroerte, hersentumoren, neurodegeneratieve ziekten of een amnestisch syndroom als Korsakov. 

Gebruikerskwalificaties

De RBMT-3-NL is in afname, diagnose en interpretatie een complex instrument. Als gebruiker dien je daarom:

Te zijn opgeleid in, en ervaring te hebben met de afname en interpretatie van gestandaardiseerde klinische instrumenten;

Ervaring te hebben met het onderzoeken van mensen met dezelfde leeftijd, taalkundige achtergrond en klinische, culturele of onderwijsachtergrond van de mensen die je wilt testen;

De RBMT-3-NL van Pearson Clinical training te hebben afgerond.

Afname en scoring

Om de RBMT-3-NL te mogen afnemen en scoren heb je een kwalificatie nodig op het gebied van testafname, zoals de Basiskwalificaite Psychodiagnostiek;

Interpretatie van de testresultaten

Om de resultaten uit de RBMT-3-NL correct te kunnen interpreteren heb je een Nederlandse BIG-registratie als gezondheidspsycholoog (met kennis van neuropsychologie) of een BIG-registratie als klinisch neuropsycholoog, of een Vlaamse registratie als klinisch psycholoog nodig. 

Benodigdheden

De RBMT-3-NL is beschikbaar op papier. De complete set bestaat uit: handleiding, scoreformulieren, stimulusboeken voor Versie 1 en Versie 2, scorekaart Niet-Alledaagse taak, doos met stimulusmateriaal voor de Niet-Alledaagse taak en ‘Bericht’-envelop.Producten kunnen aan je winkelmand worden toegevoegd.

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
RBMT-3-NL Complete set + Introductietraining
Art.nr. bundle_4833.00_1661199_1726023 / E3620.00B
Speciale prijs € 749,00 Normale prijs € 848,00
RBMT-3-NL Complete set
Art.nr. 4833.00 B
€ 699,00
RBMT-3-NL Handleiding
Art.nr. 4833.01 B
€ 135,00
RBMT-3-NL Scoreformulieren (pak a 25 stuks)
Art.nr. 4833.02 B
€ 135,00
Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
RBMT-3-NL Basistraining Afname, scoring en interpretatie (online zelfstudie) - e-learning
Art.nr. course:1661199_1726023 / E3620.00-0-
€ 149,00