NEPSY-II-NL

Auteurs: Marit Korkman, Ursula Kirk & Sally Kemp

Nederlandstalige bewerking: Rita Zijlstra, Annet Kingma, Hanna Swaab, Wiebo brouwer

Test om de neuropsychologische ontwikkeling van kinderen van 5 t/m 12 jaar in kaart te brengen.

Dit product bevat auteursrechtelijk beschermd materiaal en mag niet worden gewijzigd, verveelvoudigd of openbaar gemaakt. (Score)formulieren mogen niet worden gekopieerd of hergebruikt. Inbreuk op het auteursrecht van Pearson is strafbaar, hierop staat een boete.

NEPSY-II-NL

Auteurs: Marit Korkman, Ursula Kirk & Sally Kemp

Nederlandstalige bewerking: Rita Zijlstra, Annet Kingma, Hanna Swaab, Wiebo brouwer

Test om de neuropsychologische ontwikkeling van kinderen van 5 t/m 12 jaar in kaart te brengen.

Dit product bevat auteursrechtelijk beschermd materiaal en mag niet worden gewijzigd, verveelvoudigd of openbaar gemaakt. (Score)formulieren mogen niet worden gekopieerd of hergebruikt. Inbreuk op het auteursrecht van Pearson is strafbaar, hierop staat een boete.
Om dit product te kunnen bestellen dient u ingelogd te zijn

Gegroepeerde productitems
Productnaam
€ 1.628,42
NEPSY-II-NL Complete Set
Auteurs: Marit Korkman, Ursula Kirk & Sally Kemp
Nederlandstalige bewerking: Rita Zijlstra, Annet Kingma, Hanna Swaab, Wiebo brouwer Test om de neuropsychologische ontwikkeling van kinderen van 5 t/m 12 jaar in kaart te brengen.
Art.nr. 3843.00
€ 183,65
NEPSY-II-NL Afnamehandleiding
Art.nr. 3843.01
€ 104,06
NEPSY-II-NL Technische Handleiding
Art.nr. 3843.02
€ 122,45
NEPSY-II-NL Scoreformulier (25 stuks)
Art.nr. 3843.03
€ 61,21
NEPSY-II-NL Antwoordboekje (25 stuks)
NEPSY-II-NL Antwoordboekje (25 stuks
Art.nr. 3843.06
Gegroepeerde productitems
Productnaam
€ 233,05
NEPSY-II-NL Q-Interactive Starterskit
Art.nr. 3843.20
€ 150,00
Q-interactive licentie
Afname en scoring
Je kunt kiezen om subtests van te voren in te kopen (pre-paid) of om achteraf te betalen voor de subtests die je gebruikt hebt (pay-as-you-go). Het account wordt automatisch ingesteld als pay-as-you-go (€1,50 per subtest) als je alleen een licentie en geen pre-paid subtests bestelt, je hoeft hiervoor niets te doen. Wil je gebruik maken van aantrekkelijke staffelkortingen op subtests bestel dan pre-paid boven de 751 subtests.
Let op! 
Zijn er binnen je organisatie al Q-interactive licentie(s), vul dan dit formulier in om gebruikers aan de licentie van jouw organisatie toe te gevoegen. De jaarlijkse licentieprijs is afhankelijk van het aantal gebruikers binnen de organisatie.

Art.nr. 7700.01
  • Koop 5 voor € 120,00 en bespaar 20%
  • Koop 25 voor € 100,00 en bespaar 33%
€ 1,50
Q-interactive pre-paid subtests
Afname en scoring op Q-interactive. Deze subtests kun je met alle collega’s binnen dezelfde organisatie delen en gebruiken voor alle tests in Q-interactive!
Let op: 
Met 1 pre-paid subtest kun je 2 CELF-5-NL subtests afnemen. Bij de andere tests staat 1 pre-paid subtest wel gelijk aan 1 subtest.
Art.nr. 7701.01
  • Koop 751 voor € 1,25 en bespaar 17%
  • Koop 5001 voor € 1,00 en bespaar 33%
Om dit product te kunnen bestellen dient u ingelogd te zijn
Kwalificatieniveau
C
Doelgroep
Children
Uitvoer type
Kit
Productline
Cognition/Neurobehavioral
Hoofdcategorie
Klinische Psychologie
Toepassingsgebied
Neuropsychologie
Leeftijd
4-12 jaar (Basisschool)

Zeer uitgebreide neuropsychologische testbatterij voor kinderen
• Voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar
• 34 subtests over 6 domeinen

Doel
De NEPSY-II-NL is een uitgebreid instrument waarmee de neuropsychologische ontwikkeling van kinderen van 5 t/m 12 jaar in kaart kan worden gebracht. Naast een algemeen onderzoek kunnen er, afhankelijk van de verwijzingsvraag, specifieke batterijen samengesteld worden.

Doelgroep
De test is bedoeld voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar.

Voor de inhoud van de Complete Set, Klik hier

Beschrijving
De NEPSY-II-NL is een uitgebreide neuropsychologische testbatterij die een beoordeling geeft op de zes domeinen: Aandacht en Executieve functies, Taal, Geheugen en leren, Sensomotorische integratie, Sociale cognitie en Visueel ruimtelijke informatieverwerking. De NEPSY-II-NL bestaat uit 34 subtests waarvan 4 uitgestelde taken. De test kan in zijn geheel worden afgenomen of per domein (bijvoorbeeld bij aanwijzingen voor problemen in een bepaald domein), zelf een batterij samenstellen kan ook.

De NEPSY-II-NL bestaat uit een Afnamehandleiding, Technische handleiding, twee Stimulusboeken, een Scoreformulier, een Antwoordboekje, een Kaartenset, Blokken, een Geheugenraster, een Audio CD en een Sleutel.

Normering
De NEPSY-II-NL is genormeerd op basis van een representatieve steekproef van 907 gezonde en normaal ontwikkelende kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Op basis van deze data zijn normscores of percentielscores ontwikkeld. De normen en percentielscores worden gegeven per half jaar.

Afname
De NEPSY-II-NL wordt individueel afgenomen via de pen-en-papiermethode. Het afnemen van een volledige test duurt 3 tot 4 uur, afhankelijk van de leeftijd van het kind, de gekozen subtests en de prestaties van een kind op bepaalde subtests. Het afnemen van de subtests van een domein duurt gemiddeld 1 uur. Omdat de scores per subtest worden gegeven, kunnen de subtests ook los van elkaar worden afgenomen.

Q-interactive
De NEPSY-II-NL is ook beschikbaar via Q-interactive. Dit is een eenvoudig te gebruiken applicatie voor de iPad waarmee professionals klinische testafnames kunnen uitkiezen, afnemen en scoren, met behulp van twee tablets die via Bluetooth met elkaar verbonden zijn. Met zijn voortdurend groeiende bibliotheek van digitale klinische assessments zorgt Q-interactive voor flexibiliteit, gemak en efficiëntie. Lees meer...

Jaar van uitgave
2010

De complete set bestaat uit:
NEPSY-II-NL Afnamehandleiding
NEPSY-II-NL Technische Handleiding
NEPSY-II-NL Scoreformulier (25 stuks)
NEPSY-II-NL Stimulusboek 1
NEPSY-II-NL Stimulusboek 2
NEPSY-II-NL Antwoordboekje (25 stuks)
NEPSY-II-NL CD
NEPSY-II-NL Kaartenset
NEPSY-II-NL Geheugenraster
NEPSY-II-NL Sleutel
NEPSY-II-NL Doos blokjes
NEPSY-II-NL Koffer (leeg)
NEPSY-II-NL Doos potloden

Wilt u meer informatie over dit product ontvangen?
Onze Test Consultants verzorgen presentaties op locatie en online presentaties over dit product. Kijk hier voor meer informatie.

De NEPSY-II-NL biedt vele mogelijkheden om zelf een testbatterij samen te stellen die past bij de onderzoeksvraag op het gebied van de ontwikkeling van verschillende cognitieve functies bij kinderen en jeugdigen. De eerste twee dagen staan in het teken van oefenen in de afname en scoring van de test, de terugkomdag staat volledig in het teken van de casuïstiek.

Een onmisbare training voor iedereen die deze test optimaal wil inzetten.

Meer informatie...

Afnemen en scoren via ons platform Q-Interactive

Q-interactive is een digitaal platform voor afname, scoring en rapportage van individueel afgenomen tests. Toegang tot Q-Interactive vervangt het gebruik van traditionele pen en papier tests.

Binnen Q-interactive kunt u kiezen uit een constant groeiend portfolio van digitale tests en subtests, waaronder: WISC-III-NL, WISC-V-NL, WAIS-IV-NL, WMS-IV-NL, subtests van de NEPSY-II-NL en verscheidene onderdelen van de D-KEFS.

Om gebruik te maken van Q-interactive koopt u een jaarlicentie en subtests in. U kunt kiezen om subtests vooraf met korting aan te schaffen (prepaid) of om achteraf te betalen voor de subtests die u gebruikt heeft (pay-as-you-go).

Q-Interactive licenties en prepaid subtests zijn te koop via onze webshop.

Wilt u liever achteraf betalen? Dan koopt u enkel een licentie. U ontvangt twee keer per jaar een factuur voor uw gebruikte subtests.

Benodigd extra materiaal voor subtests

Benodigde artikelen voor de afname van de geselecteerde subtests van de NEPSY-II-NL via Q-interactive:

  • Kaarten dieren sorteren
  • Kaarten Visueel-ruimtelijk geheugen
  • Geheugenraster
  • Antwoordenboekje Patronen Natekenen
Bestel de NEPSY-II-NL starterkit onder het tabje "Digitaal" in de productkaart.

Scoren via ons platform Q-Global

Q-global is een online scoringsplatform waarmee u na een testafname een rapportage kunt genereren. U voert de ruwe scores die u verkregen heeft in, deze worden vervolgens omgezet naar geschaalde scores in een overzichtelijke rapportage. Waar u voorheen zelf alles uit moest rekenen en scores in handleidingen na moest zoeken, gebeurt dit nu automatisch.

Binnen Q-global kunt u kiezen om per jaar of per 5 jaar een product onbeperkt te scoren (de zogenaamde prepaid scoringspakketten) of om per scoring te betalen (pay-as-you-go).

De prepaid scoringspakketten zijn te koop onder het tabje "Digitaal" in de productkaart.

Klik hier voor meer informatie 

Productvragen

Sort by "ASC"/
Is de NEPSY door de COTAN beoordeeld?
482