Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Kwalificatietabel

Onze tests en vragenlijsten worden gebruikt om belangrijke beslissingen te onderbouwen, bijvoorbeeld over een behandeltraject, diagnose of een professioneel assessment. Het is van groot belang dat onze tests zorgvuldig worden gebruikt. Zowel de testgebruiker, de auteur als Pearson hebben hier een rol in.

Om dit te waarborgen is elk product van Pearson voorzien van een kwalificatieniveau-eis. Wij maken onderscheid tussen niveau 0, A en B. In onderstaande tabel vindt u een toelichting van de niveaus.

Voor professionele richtlijnen omtrent testgebruik verwijzen we graag naar de 'Algemene Standaard Testgebruik' zoals het NIP die in 2017 heeft vastgesteld. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van het gebruik van de tests of van handelen of nalaten dat is gebaseerd op informatie die met behulp van tests is verkregen.


NiveauMinimumeisen gebruiker
0- Geen eisen
  A

  - Bachelor (para)medische wetenschappen, psychologie of (ortho)pedagogiek

  - HBO Personeel & Arbeid / Human Resource Management / Human Talent Development 

  B

  - Master of doctoraal psychologie of (ortho)pedagogiek, bij voorkeur met aantekening diagnostiek (BAPD)*

  - Bachelor Toegepaste Psychologie (HBO)*

  - Master (para)medische wetenschappen, mits testspecifiek getraind of voldoende aantoonbaar gecertificeerd.

  - Afgeronde opleiding tot psychiater

  - Andere afgeronde opleiding en werkervaring die tot dit kennis- en ervaringsniveau leiden.


  * Een B-kwalificatie met een diploma HBO Toegepaste Psychologie of Master Psychologie / (ortho)pedagogiek zonder BAPD geeft het recht de betreffende tests aan te schaffen, af te nemen en te scoren. Let op! Zodra conclusies getrokken dienen te worden en interpretatie geschiedt in een diagnostisch kader, dient interpretatie te gebeuren onder supervisie van de eindverantwoordelijkheid van een GZ-psycholoog. Raadpleeg voor specifieke regels de testhandleiding en de ‘Algemene Standaard Testgebruik’ (2017) van het NIP.

  Wijzigen van uw niveau: heeft u een ander niveau dan wat bij ons bekend is, stuur een mail met kopie van uw diploma via ons contactformulier en wij passen het voor u aan.

  Altijd als eerste op de hoogte?

  Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

  top