Werkgeheugen

Over werkgeheugen

Voor het verwerken van sensorische informatie binnen het kortetermijngeheugen is aandacht nodig. Een persoon is bewust bezig met de nieuwe informatie en door herhaling wordt het genesteld in het langetermijngeheugen. Het werkgeheugen is ook betrokken bij het ophalen van herinneringen uit het langetermijngeheugen. Mensen met hersenletsel kunnen problemen hebben met het (werk)geheugen.

Met de Wechsler Memory Scale-IV-NL (WMS-IV-NL) beschik je over een testbatterij om verschillende geheugen- en werkgeheugenvaardigheden bij volwassenen in kaart te brengen. Lees onze whitepaper Onderzoek naar het Geheugen met de WMS-IV-NL voor theoretische achtergronden en toepassingsmogelijkheden van de testbatterij. Andere intelligentietests zijn de WISC-V-NL, WPPSI-IV-NL en WAIS-IV-NL. Voor professionals uit het onderwijs heeft Pearson de gratis webinar Werkgeheugen en Concentratieverbetering in het Onderwijs. Hierin leer je meer over de relatie tussen het werkgeheugen en schoolprestaties.

De Cogmed werkgeheugentraining helpt kinderen, adolescenten en volwassenen bij het verbeteren van hun concentratie. Dit programma is effectief gebleken bij AD(h)D en werkgeheugenproblemen bij leermoeilijkheden.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.