Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Ontwikkeling van kinderen

Over ontwikkeling van kinderen

Een kind ontwikkelt zich op verschillende domeinen in fasen naar volwassenheid. Te onderscheiden zijn bijvoorbeeld de domeinen Taal, Motoriek, Cognitie, Sociaal-emotionele vaardigheden. Elk kind doorloopt de fasen in zijn eigen tempo, maar bij stagnatie kan er sprake zijn van een ontwikkelingsstoornis. Het zo vroeg mogelijk opsporen van een ontwikkelingsstoornis kan bijdragen aan de behandeling ervan.

De Bayley-III-NL (Bayley Scales of Infant and Toddler Development) is een instrument dat ingezet kan worden bij kinderen vanaf 2 weken oud en brengt de domeinen Cognitie, Taal en Motoriek in kaart. De Lexilijsten meten taalproductie en taalbegrip bij kinderen van 15-27 maanden. De PPVT-III-NL meet woordbegrip bij kinderen vanaf 2 jaar en 3 maanden. Met de CELF-Preschool wordt gefocust op de taalvaardigheid van kinderen vanaf 3 jaar. De ITSP is een vragenlijst voor ouders om de sensorische prikkelverwerking te meten bij baby's en peuters. De Vineland die ook door ouders of verzorgers wordt ingevuld, geeft een beeld van het adaptief gedrag van jonge kinderen.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top