Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Het herkennen en voorkomen van depressie en suïcidaliteit tijdens COVID

Beschrijving

De 'stille' pandemie

Door Prof. Dr. Gwendolyn Portzky
Product dat wordt genoemd in de webinar >>BDI-2-NL-R

Sinds de uitbraak van corona is de mentale gezondheid van jongeren achteruitgegaan (CBS, 2021). Uit de cijfers van de Commissie Actuele Nederlandse Suïcideregistratie (CANS) blijkt dat er vorig jaar 15% meer jongeren onder de 30 jaar zijn overleden door zelfdoding dan het gemiddelde in de jaren ervoor.

Deze cijfers illustreren dat het op tijd signaleren van depressieve gevoelens bij cliënten van groot belang is, zeker tijdens de coronapandemie. Daarom geven we samen met Prof. Dr. Gwendolyn Portzky een interessante webinar over het mentaal welzijn bij volwassenen. Zij is een expert op het gebied van suïcidepreventie en zal in deze webinar specifiek ingaan depressie, suïcidaliteit en de impact van covid.

In de webinar zal ten eerste een overzicht worden gegeven van de impact van covid op de prevalentie van depressie en suicidaliteit. Vervolgens wordt ingegaan op mogelijke oorzaken en risicofactoren. Een belangrijk punt in de webinar zijn de waarschuwingssignalen en mogelijkheden tot interventie. Wat zijn mogelijke signalen? Waar moet je op letten? Hoe kun je omgaan met een suïcidale cliënt? In de webinar geeft Gwendolyn handvatten voor het herkennen van signalen en het inschatten van ernst en risico. Ook wordt kort aandacht besteed aan een instrument dat helpt om depressie in kaart te brengen.

Kortom: deze webinar is zeer nuttig voor alle hulpverleners die weleens te maken hebben met depressie en suïcidaliteit in de dagelijkse praktijk.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top