Dementie

Over dementie

Met deze neurocognitieve stoornis veroorzaken hersenaandoeningen of -ziekten een verminderd cognitief functioneren op latere leeftijd. Naast problemen met het geheugen en met orientatie in tijd of plaats, is er bij dit syndroom onder andere sprake van afasie, dysgrafie, apraxie en agnosie. Hierdoor kan een persoon op een gegeven moment dagelijkse handelingen niet meer (goed) uitvoeren. De ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie en Parkinson zijn vormen van dementie.

Zoek je als neuropsycholoog een test om de kans op dementie vast te stellen of uit te sluiten bij volwassenen? Pearson heeft hiervoor de Amsterdamse Dementie-Screeningstest (ADS-6). Om geheugenproblemen in kaart te brengen, heeft Pearson de Wechsler Memory Scale (WMS-IV-NL) met bijbehorende gratis webinar en whitepapers.

Voor cliënten met een verstandelijk beperking heeft Pearson een speciale vragenlijst. De Dementie Vragenlijst voor Verstandelijk Gehandicapten (DVZ) is in te zetten bij zowel lichte, matige of een ernstige verstandelijke beperking. Voor logopedisten die werken met mensen met dementie heeft Pearson de webinar Communicatie bij Ouderen met Dementie.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.