Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Executieve functies

Over executieve functies

Onder de executieve functies verstaan we de zogenaamde hogere orde denkprocessen. Denk bijvoorbeeld aan het inhibitievermogen, het werkgeheugen en de cognitieve flexibiliteit. Problemen met de executieve functies resulteren in moeite met het aansturen, organiseren en reguleren van gedrag en emoties.

Gedrags- of ontwikkelingsstoornissen waarbij er vaak problemen zijn op het gebied van executief functioneren, zijn bijvoorbeeld ADHD of ASS (autismespectrumstoornis).

Pearson biedt diverse tests om de executieve functies in kaart te brengen. Zo is er de uitgebreide testbatterij van de NEPSY-II-NL, waarbij de executieve functies en neuropsychologische ontwikkeling van kinderen van 5 t/m 12 jaar worden geinventariseerd. Om de NEPSY-II-NL optimaal in te kunnen zetten, biedt Pearson een bijbehorende training.

Andere veel gebruikte tests zijn die van de D-Kefs. Deze test bestaat uit verschillende onderdelen die allen verscheidene de executieve functies in kaart brengen. Indien u meer zou willen weten over de D-Kefs, kunt u de gratis webinar over het instrument bekijken op de productpagina.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top