Executieve functies

Over executieve functies

Deze hogere denkprocessen betreffen met name inhibitie, het werkgeheugen en cognitieve flexibiliteit. Problemen met de executieve functies belemmeren onder andere aansturend en organiserend gedrag en het reguleren van de emoties. Gedrags- of ontwikkelingsstoornissen waarbij er vaak moeite is met het uitvoeren van taken zijn bijvoorbeeld AD(H)D of ASS (autismespectrumstoornis).

Pearson biedt je diverse tests om de neuropsychologische ontwikkeling van kinderen (5 tot en met 12 jaar) te inventariseren, zoals de NEPSY-II-NL. Deze testbatterij geeft je een beeld van de neuropsychologische ontwikkeling op 6 domeinen, waaronder de executieve functies. Wil je de NEPSY-II-NL optimaal inzetten, volg dan de bijbehorende training bij ons.

Een andere veel gebruikte test is de Delis–Kaplan Executive Function System (D-KEFS). Bekijk ook onze webinar over hoe je het executief functioneren in kaart brengt.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.