Bestellingen die voor 15 december aanstaande om 12.00 geplaatst zijn, worden voor 31 december 2023 uitgeleverd en gefactureerd (mits voorradig en behoudens onvoorziene omstandigheden).

Cogmed Werkgeheugentraining

Een wetenschappelijk bewezen effectieve online training voor alle leeftijden die het werkgeheugen en het concentratievermogen kan verbeteren. 

prof.dr. Torkel Klingberg, Neural Assembly, Sweden
X

Specificaties

Kwalificatieniveau i 0
Digitaal platform Cogmed
Leeftijd Basisschool, Jongeren/Adolescenten, Volwassenen, Ouderen
Age Span Vanaf 4 jaar
Hoofdcategorie Klinische Psychologie, Onderwijs
Toepassingsgebied Intelligentie/capaciteiten, Neuropsychologie

Bekijk de themapagina voor meer verdiepende content, zoals gratis whitepapers en webinars, of informatie over trainingen gerelateerd aan werken met deze test!

Doel
Cogmed Werkgeheugentraining is een wetenschappelijk onderbouwde methode die door het trainen van het werkgeheugen het concentratievermogen kan verbeteren. Cogmed kan onder begeleiding van een coach worden toegepast bij kinderen en volwassenen met concentratieproblemen, ADD, ADHD, burn-out en niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Doelgroep
Cogmed werkgeheugentraining kan worden ingezet bij kinderen vanaf 4 jaar en bij volwassenen.

Beschrijving
De kracht van Cogmed is dat het programma uit een serie oefeningen bestaat die allemaal specifiek gericht zijn op het verbeteren van het werkgeheugen. Het trainingsprogramma past zich aan aan het niveau van presteren. Cliënten worden continu uitgedaagd om nog beter te presteren en om eigen grenzen te verleggen. Alleen dan zal het brein zich aanpassen en is de training effectief.

Specificaties 

 • Een uniek trainingsalgoritme waarbij de moeilijkheidsgraad van elke oefening real-time wordt aangepast aan het niveau van de client. 
 • Variabele trainingsprotocollen zorgen ervoor dat er altijd een trainingsschema is dat past bij de behoeften van de client 
 • Een ingebouwd beloningssysteem, waarbij de client bouwt aan een eigen wereld, zorgt voor een grote motivatie.  
 • Zowel coaches als cliënten kunnen online de resultaten en voortgang bekijken. 
 • Een web-based platform, waarbij alleen een stabiele internetverbinding en een computerscherm of tablet nodig zijn voor training.


Wetenschappelijke basis
Cogmed
 is gebaseerd op het begrip ‘neuroplasticiteit’  het vermogen van het brein zich te herstructureren en aan te passen aan de eisen van de omgeving. Het effect van Cogmed is aangetoond in verschillende controlled onderzoeken. Dit houdt in dat een groep personen die de Cogmed training volgde mét het unieke trainingsalgoritme is vergeleken met een groep die de training volgde zonder het trainingsalgoritme (placebo groep). 
 
De onderzoeksresultaten:  

 •  Verbetering van het werkgeheugen bij 8 van de 10 personen die de Cogmed werkgeheugentraining afrondt. 
 •  Verbeterd cognitief functioneren in het dagelijks leven;  
 •  Verbeterde leerprestaties op school;  
 •  Het concentratievermogen verbetert, ook bij stoornissen in de aandacht  en concentratie zoals bij AD(H)D of na een burn-out.  
 •  Vermindering cognitieve symptomen bij personen met NAH en na chemotherapie.  

 
Wilt u het wetenschappelijk onderzoek naar Cogmed nalezen? Download dan hier het Claims & Evidence document.

De training
Afhankelijk van het gekozen protocol, traint de client 25 tot 50 minuten per sessie, in een schema van 3 tot 5 blokken per week. Hierdoor varieert de totale duur van het programma van 5 tot 14 weken. Hoe intensiever het gekozen programma, hoe sneller de client de werkgeheugentraining afrondt. Daarnaast bestaat er ook een ‘Light’ protocol, speciaal geschikt voor jonge kinderen of personen die beschikken over een lage cognitieve belastbaarheid.

Coaching
Essentieel voor het succes van Cogmed is dat de cliënt de training afrondt. Een belangrijke schakel hierin is coaching. Cogmed beschikt over een speciaal Coaching Centrum waar u eenvoudig trainingsresultaten kunt analyseren en de voortgang van uw cliënten kunt monitoren. 

Daarnaast is de rol van de Cogmed Coach om de cliënt te motiveren door ondersteuning, begeleiding, planning, kennis en feedback te geven. De coach moedigt cliënten aan om hun nieuwe vaardigheden in het dagelijks leven te integreren en ermee te oefenen, wat de effecten verder versterkt. Het profiel van de coach verschilt afhankelijk van de setting waarin Cogmed wordt ingezet 
 
Klinische toepassing
 
Voor de klinische toepassing van Cogmed, is de coach een gekwalificeerde professional met expertise op gebied van aandacht- en concentratiestoornissen en leerproblemen. De professional is bekend met coachingstrategieën en kan deze toepassen in coachingsgesprekken. Daarnaast kan de professional de vertaalslag maken naar de dagelijkse praktijk als het gaat om de werkgeheugenstrategieën die de cliënt tijdens Cogmed ontwikkelt. 
Lees hier meer over Cogmed Coaching in een klinische setting.  

Scholen 
Voor (groepsgewijze) toepassing van Cogmed in een schoolomgeving is de Coach doorgaans een leerkracht, aangevuld met een specialisatie als Intern Begeleider of Remedial Teaching.  De coach heeft kennis van het begeleiden van individuele leerlingen of groepen. Lees hier meer over Cogmed coaching in een schoolomgeving.  


Train voor een betere concentratie

Heeft uw client moeite met concentreren? Dan is het goed mogelijk dat dit de gevolgen zijn van een werkgeheugenprobleem. De Cogmed Werkgeheugen Training is een wetenschappelijk bewezen methode die door het trainen van het werkgeheugen het concentratievermogen kan verbeteren.

Cogmed kan door een coach (u) ingezet worden bij kinderen en volwassenen met concentratieproblemen, ADD, ADHD, burn-out en niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Uw client kan zich na het inzetten van de Cogmed Werkgeheugentraining:

 • Beter concentreren
 • Beter gestructureerd werken
 • Beter het overzicht bewaren
 • Sneller mentaal tot rust komen
 • Belangrijke informatie beter onthouden
Cogmed_2021_training_mockup_volwassenen

Hoe werkt Cogmed?

De kracht van Cogmed is dat het programma uit een serie oefeningen bestaat die allemaal specifiek gericht zijn op het verbeteren van het werkgeheugen. Het trainingsprogramma past zich aan aan het niveau van de gebruiker. De gebruiker wordt continu uitgedaagd om nog beter te presteren en zijn/haar eigen grenzen te verleggen.

De oefeningen kunnen door de client thuis vanaf de bank worden gedaan. U, als coach, bent het steuntje in de rug, de motivator en stelt een passend Cogmed trainingsschema op.

Bij wie zet u Cogmed in?

Cogmed is inzetbaar bij jong en oud en is beschikbaar in verschillende versies. Zo is er altijd wel een versie die bij de behoeften van uw cliënt aansluit. Elk helpt op een specifieke manier het werkgeheugen te trainen en doet dit met behulp van adaptieve opdrachten die zich aanpassen aan het niveau van de gebruiker.

Cogmed na chemo

Cogmed na Burnout

Cogmed ADHD

Uitproberen?

Uw client is geinteresseerd in Cogmed, maar wil dit eerst uitproberen. Begrijpelijk! Dit kan via de demo-versie van Cogmed. Ga hiervoor naar de Cogmed demo omgeving. Vergeet niet de taalinstellingen rechtsboven aan te passen naar het Nederlands.

Cogmed_2021_training_mockup
Producten kunnen aan je winkelmand worden toegevoegd.

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
Cogmed Jaarlicentie
Art.nr. 7500.40 -0-
€ 850,00