Niet aangeboren hersenletsel (NAH)

Over niet aangeboren hersenletsel (NAH)

Bij schade aan de hersenen dat tijdens de zwangerschap, vlak voor of na de geboorte is opgelopen, spreekt men van aangeboren hersenletsel. Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan diverse oorzaken hebben en eveneens verschillen in ernst. Een voorbeeld hiervan is traumatisch hersenletsel, ontstaan door een kinetische kracht van buiten het lichaam. Beschadiging van de hersenen heeft meerdere gevolgen. Denk aan veranderingen in het karakter of gedrag, depressies, angst of problemen met aandacht, geheugen, taal of zicht.

Met behulp van de Comprehensive Aphasia Test (CAT-NL) krijg je enigszins een beeld van de gevolgen van afasie op het algemeen dagelijks handelen van een cliënt. Bekijk ook onze gratis webinar over de test: De Plaats van de CAT-NL in de Diagnostiek van Afasie, of download onze whitepapers. Gebruik de Visuele Perceptie van Object en Ruimte test (VPOR) om puur visuele perceptie bij volwassenen met een hersenbeschadiging in kaart te brengen.

De Cogmed werkgeheugentraining helpt kinderen, adolescenten en volwassenen bij het verbeteren van hun concentratie. Dit programma is onder andere effectief gebleken bij AD(h)D, maar ook bij NAH en bij herstel na cVA.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.