Solidariteit met de Oekraïense bevolking. Tests beschikbaar in het Oekraïens en Russisch Lees meer.
Selecteer

Hello!

We think you'll enjoy our United States store.Our stores

Select the store you would like to visit.

Additional instructions for website redirect.

WISC-V-NL Verdiepingstraining

  • Vergroot je kennis over de interpretatie van de resultaten bij het inzetten van de WISC-V-NL.
  • Ga dieper in op de betekenis van afwijkende scores op onderdelen van de test en op bijzondere scoreprofielen.
  • Krijg handvatten mee voor het maken van een gedegen rapportage.
  • Breng je eigen casus in en bespreek de vele andere praktijkvoorbeelden van onze ervaren trainer en de overige deelnemers.
  • Deze training kun je op locatie of online volgen.

 

X

Specificaties

Type training Op locatie, Online
Hoofdcategorie Klinische Psychologie, Onderwijs
Toepassingsgebied Intelligentie, Intelligentie/capaciteiten, Neuropsychologie, Ontwikkeling

Met deze Verdiepingstraining maak je de vertaalslag naar de praktijk en krijg je concrete adviezen die passend en bruikbaar zijn. Door aanvullende informatie van onze ervaren trainer en door met elkaar casussen te behandelen wordt diepgaand besproken welke vaardigheden door welke subtests gemeten worden en hoe zich de scores verhouden tot elkaar. 

Inhoud training
Samen met onze ervaren trainer ga je echt de diepte in. Want de afname van de WISC-V-NL levert naast de schatting van het algemene IQ een heel aantal aanvullende indexscores scores op die het scoreprofiel van het kind vormen. Je bespreekt dus uitvoerig welke vaardigheden een sterke of juiste een zwakke schakel zijn in het cognitief functioneren van een kind en je dit kunt verbinden aan de dagelijkse onderwijspraktijk of het dagelijks leven van een kind. Je maakt een verdieping maar krijgt tevens concrete handvatten. In deze Verdiepingstraining krijg je daarom antwoord op de volgende vragen die je kunt toepassen in de (eigen) praktijk:

Van IQ en Profielanalyse naar adviezen voor de Praktijk 

Je hebt de WISC-V-NL afgenomen en weet nu de IQ score en de eventuele sterke en zwakke punten in de opbouw van dat IQ, maar welke vertaalslag is nu mogelijk naar de praktijk en welke concrete adviezen zijn passend en bruikbaar? Hoe interpreteer je opvallend lage of hoge scores? Een opvallend lage score op Werkgeheugen bijvoorbeeld, welke gevolgen kan dat hebben voor het onderwijs aan dit kind of het begrijpen van zijn gedrag? Of een opvallend hoge score op Informatieverwerkingssnelheid, wat betekent dat voor het functioneren van het kind in het algemeen? Kortom, welke adviezen kun je formulieren of welk aanvullend onderzoek zou je kunnen gaan doen naar een vaardigheid waarop een kind uitvalt op de WISC-V-NL?

Onderwerpen
In de training worden de volgende onderwerpen behandeld:

– valkuilen in de afname en scoring van de WISC-V-NL
– wanneer is er sprake van een harmonisch of een disharmonisch profiel?
– hoe kun je als gedragsdeskundige een verschil tussen Indexscores interpreteren en beschrijven in je rapportage?
– hoe kun je de scores op de primaire en secundaire indexen begrijpelijk verwoorden in een rapportage en verbinden aan handelingsgerichte adviezen?
– wat zijn de do’s and don’ts in het interpreteren van de resultaten van de WISC-V-NL?

Resultaat
De verdiepingstraining vergroot je kennis over de interpretatie van de resultaten bij het inzetten van de WISC-V-NL. Tevens krijg je handvatten om hier een gedegen rapportage van te maken.


Tijdsduur
10.00 uur tot 17.00 uur 


Prijs is inclusief
- toegang tot de online leeromgeving van Pearson Academy

- digitaal trainingsmateriaal
- toegang tot extra webinars en whitepapers
- geaccrediteerd certificaat
- koffie/thee en lunch (training op locatie)
 
De training wordt verzorgd door een van onze ervaren trainers:
Selma Ruiter, Alissa Sikkenk, Heleen van der Vlugt of Lindsay Vanhecke. 
 
Doelgroep
De training is bedoeld voor gedragsdeskundigen die zich willen verdiepen in de interpretatie van de WISC-V-NL. Ruime ervaring in het gebruik wordt verondersteld.
 
Accreditatie
NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG):
K&J/OG herregistratie 6,5 punten

K&J/OG opleiding – diagnostiek 2 punten
K&J/OG opleiding – behandeling 0,5 punten
K&J/OG opleiding – overig taken 0,5 punten
NIP Eerstelijnspsychologen ELP herregistratie- 6,5 puntenRegisterplein - Psychodiagnostisch werkenden - 15 puntenDit geldt ook voor psychologen en pedagogen die bij SKJ zijn geregistreerd en voor herregistratie van Jeugdzorgwerkers SKJ.


Tip
Volg de Verdiepingstraining wanneer je al ruime ervaring hebt opgedaan met het instrument en de WISC-V-NL minimaal 15 keer hebt afgenomen, gescoord en geïnterpreteerd. Ben je al een expert op het gebied van intelligentiediagnostiek en de WISC-V-NL in het bijzonder en heb je specifieke vragen over interpretatie en verslaglegging van de testresultaten dan raden wij je de WISC-V-NL Intervisiedag aan.

Let op: bovenstaande is een advies. Het is uiteraard aan jou om te bepalen welke training het meest aansluit op jouw trainingsbehoeften en het meest leerzaam is voor jou. Bij twijfel, neem gerust even contact met ons op.

Trainers

Alissa Sikkenk
Alissa Sikkenk
Alissa heeft na haar bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, haar masters afgerond in Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken en Orthopedagogiek. Na haar afstuderen heeft Alissa meegewerkt aan het normeringsonderzoek van nieuwe intelligentietesten waaronder de WISC-V. Alissa heeft een aantal jaar gewerkt als docent aan de Universiteit Utrecht bij cursussen over o.a. diagnostiek. Alissa is op dit moment zelfstandig orthopedagoog en daarnaast werkzaam binnen de basis GGZ.
2 Trainingen
Heleen van der Vlugt
Heleen van der Vlugt
Heleen is sinds 2008 afgestudeerd master Neuropsychologie aan de Universiteit van Maastricht. Zij heeft binnen diverse klinische omgevingen veel ervaring opgedaan in de diagnostiek en behandeling van kinderen en volwassenen. Sinds 2005 is zij werkzaam binnen haar praktijk Pontifix Psychologie. De praktijk is gespecialiseerd in het uitvoeren van neuropsychologisch onderzoek. Daarnaast zal zij promoveren op de WISC-V aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
2 Trainingen
Selma Ruiter
Selma Ruiter
Dr. Selma Ruiter is in 1998 afgestudeerd als orthopedagoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een aantal jaren praktijkervaring is zij in 2001 begonnen met een promotieonderzoek naar een instrument voor ontwikkelingsdiagnostiek bij jonge kinderen. In 2007 heeft zij dit onderzoek afgerond. Zij ontwikkelde de Nederlandse versie van de Bayley Ontwikkelingsschalen als ook aangepaste versies voor kinderen met een beperking. Selma werkt als docent aan verschillende post-master opleidingen, waaronder de opleiding tot orthopedagoog-generalist NVO, GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en schoolpsycholoog. In 2011 heeft zij samen met Francien Geerds de Kinderacademie Groningen opgericht, een eerstelijns orthopedagogische praktijk.
15 Trainingen
Om dit product te kunnen bestellen dient u ingelogd te zijn

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
WISC-V-NL Verdiepingstraining - 12 december 2022, Utrecht
Art.nr. course:323553_822873 / E3602.07
€ 325,00
WISC-V-NL Verdiepingstraining (ONLINE) - 3 november 2022
Art.nr. course:360047_822863 / E3602.13
€ 305,00
WISC-V-NL Verdiepingstraining (ONLINE) - 31 maart 2023
Art.nr. course:360047_1302462 / E3602.13
€ 305,00
WISC-V-NL Verdiepingstraining - 7 februari 2023, Amsterdam
Art.nr. course:323553_1302441 / E3602.07
€ 325,00
WISC-V-NL Verdiepingstraining - 11 mei 2023, Utrecht
Art.nr. course:323553_1302460 / E3602.07
€ 325,00