WISC-V-NL Verdiepingstraining
- Dieper ingaan op de betekenis van afwijkende scores op onderdelen van de test en op bijzondere scoreprofielen
- Leer welke vaardigheden door welke subtests gemeten worden en hoe de scores zich tot elkaar verhouden
- Leer wanneer je wel of niet een score als gecombineerde indexscores moeten beschrijven en wanneer is je totaal IQ nog wel of niet relevant
- Bespreken van veel praktijkvoorbeelden door inbreng van (eigen) casuïstiek
- Deze training faciliteren we ook als online training

Specificaties
Leeftijd | 4-12 jaar (Basisschool), 12+ jaar (Jongeren/Adolescenten) |
Type training | Op locatie |
Hoofdcategorie | Klinische Psychologie, Onderwijs |
Toepassingsgebied | Intelligentie, Intelligentie/capaciteiten, Neuropsychologie, Ontwikkeling |
De verdiepingstraining is bedoeld om dieper in te gaan op de betekenis van afwijkende scores op onderdelen van de test en op bijzondere scoreprofielen. Deelnemers kunnen eigen casuïstiek inbrengen. Door aanvullende informatie van de cursusleider en door met elkaar casussen te bespreken wordt diepgaand besproken welke vaardigheden door welke subtests gemeten worden en hoe zich de scores verhouden tot elkaar. Wanneer zou je wel of niet een score als gecombineerde indexscores moeten beschrijven en wanneer is je totaal IQ nog wel of niet relevant.
Inhoud training
De afname van de WISC-V-NL levert naast de schatting van het algemene IQ een heel aantal aanvullende indexscores scores op die het scoreprofiel van het kind vormen. Dus welke vaardigheden zijn een sterke of juiste een zwakke schakel in het cognitief functioneren van een kind en en hoe kun je dit verbinden aan de dagelijkse onderwijspraktijk of het dagelijks leven van een kind?
Van IQ en Profielanalyse naar Adviezen voor de Praktijk
Je hebt de WISC-V-NL afgenomen en weet nu de IQ score en de eventuele sterke en zwakke punten in de opbouw van dat IQ, maar welke vertaalslag is nu mogelijk naar de praktijk en welke concrete adviezen zijn passend en bruikbaar.
Hoe interpreteer je opvallend lage of hoge scores? Een opvallend lage score op Werkgeheugen bijvoorbeeld, welke gevolgen kan dat hebben voor het onderwijs aan dit kind of het begrijpen van zijn gedrag? Of een opvallend hoge score op Informatieverwerkingssnelheid, wat betekent dat voor het functioneren van het kind in het algemeen?
Welke adviezen kun je formulieren of welk aanvullend onderzoek zou je kunnen gaan doen naar een vaardigheid waarop een kind uitvalt op de WISC-V-NL?
Onderwerpen
De volgende onderwerpen komen aan bod:
10.00 uur tot 17.00 uur
Selma Ruiter, Alissa Sikkenk, Heleen van der Vlugt of Lindsay Vanhecke.
De training is bedoeld voor gedragsdeskundigen die zich willen verdiepen in de interpretatie van de WISC-V-NL. Ruime ervaring in het gebruik wordt verondersteld.
NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG):
K&J/OG herregistratie 6,5 punten
K&J/OG opleiding – diagnostiek 2 punten
K&J/OG opleiding – behandeling 0,5 punten
K&J/OG opleiding – overig taken 0,5 punten
NIP Eerstelijnspsychologen ELP herregistratie- 6,5 punten
Dit geldt ook voor psychologen en pedagogen die bij SKJ zijn geregistreerd en voor herregistratie van Jeugdzorgwerkers SKJ.
In aanvraag:
Registerplein - Psychodiagnostisch werkenden
Inbegrepen in de training
-Digtiaal trainingsmateriaal
-Koffie/thee en lunch
Tip
Volg de Verdiepingstraining wanneer u al ruime ervaring hebt opgedaan met het instrument en de WISC-V-NL minimaal 15 keer hebt afgenomen, gescoord en geïnterpreteerd. Bent u al een expert op het gebied van intelligentiediagnostiek en de WISC-V-NL in het bijzonder en heeft u specifieke vragen over interpretatie en verslaglegging van de testresultaten dan raden wij u de WISC-V-NL Intervisiedag aan.
Let op: bovenstaande is een advies. Het is aan u om te bepalen welke training het meest aansluit op uw trainingsbehoeften en het meest leerzaam is voor u. Bij twijfel, neem gerust even contact met ons op.
Trainers


