De voorverkoop is gestart: Reserveer de nieuwe PPVT-5-NL & EVT-3-NL en maak kennis met alle introductievoordelen

Handboek neuropsychologische diagnostiek

Handboek neuropsychologische diagnostiek

Auteurs: Anke Bouma, Jacqueline Mulder, Jaap Lindeboom en Ben Schmand (red.)

X

Klinische neuropsychologie, het onderwerp van dit boek, houdt zich bezig met gedragsaspecten van hersenaandoeningen, en speelt een steeds belangrijkere rol in de gezondheidszorg. Het Handboek neuropsychologische diagnostiek gaat uitgebreid in op de achtergrond en toepassing van ruim veertig neuropsychologische tests die alle gebruikt kunnen worden binnen het Nederlands taalgebied. Deze tests betreffen zowel oorspronkelijk Nederlandstalige tests als buitenlandse tests. Bij iedere test worden de theoretische uitgangspunten, het psychometrisch onderzoek en de normering besproken. Waar mogelijk wordt een overzicht gegeven van onderzoek naar de test met beeldvormende technieken. Ook wordt ingegaan op praktische aspecten zoals afname en scoring, en het gebruik van de tests in de kliniek. Zie de inhoudsopgave van dit handboek voor een overzicht van de beschreven instrumenten.

Het Handboek neuropsychologische diagnostiek is de geheel herziene en aangevulde nieuwe druk van de uitgave Neuropsychologische diagnostiek - Handboek (uit 1996 en 1998, ‘de Blauwe Map’). Bij de nieuwe druk is de oorspronkelijk losbladige uitvoering vervangen door een gebonden uitgave. Alle bestaande hoofdstukken zijn geactualiseerd en er zijn nieuwe tests toegevoegd. Het handboek is geschreven door auteurs die hun sporen verdiend hebben in de klinische en experimentele neuropsychologie. Sommigen zijn zelf auteur van neuropsychologische tests. Het boek is een waardevol naslagwerk voor iedereen die in de klinische neuropsychologie werkzaam is als praktiserend neuropsycholoog of als wetenschappelijk onderzoeker, en voor iedereen die neuropsychologie studeert. Het boek kan eveneens van belang zijn voor collega’s uit belendende (para)medische en psychologische disciplines, de taalwetenschappen en voor studenten in de neurowetenschappen en de klinische psychologie.

Doelgroep
Studenten (neuro)psychologie en iedereen die werkzaam is binnen de klinische neuropsychologie en belendende psychologische en (para)medische disciplines.

ISBN
978 90 265 1797 6

Jaar van uitgifte
2012

Druk
1e druk

Pagina's
864 pagina’s

A / S / W
W

NUR
776

Handboek neuropsychologische diagnostiek
€ 146,95
€ 146,95
Op voorraad
Art.nr.
ISBN 9789026517976