Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Onderzoek bij vermoeden van een LVB bij volwassenen

Beschrijving

Tijdens de webinar zal Femke Jonker vragen beantwoorden naar aanleiding van de whitepaper "Onderzoek bij vermoeden van een LVB bij volwassenen" die hier te vinden is.

Omschrijving
Femke start met twee onderwerpen:
1) Hoe maak je een goede inschatting van het adaptief functioneren bij mensen met een LVB? De uitslag van een observatielijst naar adaptief functioneren kan niet één op één vertaald worden naar een classificatie voor de ernst van een verstandelijke beperking. Ook voor het indiceren voor zorg is meer nodig dan een uitslag alleen. Femke neemt je mee in de overwegingen die hiervoor gemaakt moeten worden.

2) Hoe bepaal je of het sociaal-emotionele niveau van functioneren passend is bij de ernst van de VB, of dat er sprake is van persoonlijkheidsproblematiek of overvraging? Wat zijn signalen van overvraging, wat is de invloed op het functioneren en hoe ‘behandel’ je overvraging?

Aan het eind van de webinar worden vragen van deelnemers besproken.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top