Bestellingen die voor 15 december aanstaande om 12.00 geplaatst zijn, worden voor 31 december 2023 uitgeleverd en gefactureerd (mits voorradig en behoudens onvoorziene omstandigheden).

WAIS-IV-NL Interpretatie (online zelfstudie)

 • Leer op welke wijze de theoretische aanpassingen hebben geleid tot de structuur van de WAIS-IV
 • Weet welke consequenties dit heeft voor de interpretatie van de resultaten
 • Ken de stappen van het interpretatieproces
 • Praktisch webinar van WAIS-IV expert Marc Hendriks

X

Specificaties

Type training Online zelfstudie
Hoofdcategorie Klinische Psychologie
Toepassingsgebied Intelligentie, Neuropsychologie

De Wechsler-intelligentieschalen zijn wereldwijd en ook in Nederland, zowel in de neuropsychologie als de klinische psychologie, de meest gebruikte intelligentietests. De psychometrische eigenschappen zijn voldoende tot goed en hebben een relevante aanvulling bij klinische toepassing. 

De eerste tests van David Wechsler waren erg pragmatisch van aard, zonder theoretische onderbouwing. Bij de WAIS-IV vormt het inmiddels breed geaccepteerde Cattell-Horn-Carroll (of CHC) model van intelligentie het theoretisch uitgangspunt voor de testontwikkeling en interpretatie. Hierdoor staat het meten van het fluïde redeneervermogen en het werkgeheugen meer centraal.

In deze module zal worden toegelicht op welke wijze deze theoretische aanpassingen hebben geleid tot de structuur van de WAIS-IV en welke consequenties dit heeft voor de interpretatie van de resultaten. Stap voor stap zal het interpretatieproces worden doorgelopen en dit zal worden geïllustreerd aan de hand van een casus uit de klinische praktijk.

Leerdoelen

 • Ben je op de hoogte op welke wijze de theoretische aanpassingen hebben geleid tot de structuur van de WAIS-IV en welke consequenties dit heeft voor de interpretatie van de resultaten
 • Ken je de stappen van het interpretatieproces

  Accreditatie
  Het webinar is niet geaccrediteerd.

  Prijs is inclusief:
 • Toegang tot de online leeromgeving
 • Na aankoopdatum 3 maanden toegang tot de training 
 • Digitaal trainingsmateriaal 
 • Toegang tot extra webinars en whitepapers 

De training is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in de interpretatie van de WAIS-IV-NL. Ervaring in het gebruik wordt verondersteld.

Startdatum 
Op elk moment in eigen tijd en op eigen tempo te volgen 

Trainingsduur
68 minuten (excl. literatuur)

Trainers
Dr. Marc Hendriks 

Tip
Wil je echt aan de slag met de interpretatie, dus de verdieping maken onder begeleiding van onze expert en tevens leren van de praktijkervaringen van andere deelnemers? Volg dan de WAIS-IV-NL Verdiepingstraining

Onze trainingen voldoen altijd aan

 • Exclusieve kennis over de meetinstrumenten 
 • De laatste wetenschappelijke ontwikkelingen 
 • Direct toepasbaar in de praktijk   
 • Inspirerende trainers die expert zijn in hun vakgebied 
 • Sprekende praktijkcasussen

Trainers

Marc Hendriks
Marc Hendriks
Dr. Marc Hendriks is als klinisch neuropsycholoog werkzaam bij het Academisch Centrum voor Epileptologie, Kempenhaeghe in Heeze. Ook is hij aangesteld op de afdeling neurochirurgie van het Universitair Medisch Centrum Maastricht. Daarnaast is hij werkzaam als universitair docent bij Neuro- en Revalidatiepsychologie en als onderzoeker binnen het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Binnen deze aanstelling is hij visiting-lecturer aan de Atma Jaya Catholic University, van Jakarta in Indonesië. Zijn wetenschappelijk onderzoek is gericht op de effecten van epilepsiechirurgie en de neuropsychologische diagnostiek in het algemeen. Zo is hij betrokken bij de ontwikkeling van een groot aantal neuropsychologische tests, zoals de Wechsler-schalen in Nederland en Indonesië. Ook ontwikkelt hij in samenwerking met het NOC*NSF een online neuropsychologische testbatterij voor de effecten van sportgerelateerd hersenletsel. Hij is actief in het postacademisch onderwijs als docent binnen de opleiding tot klinisch neuropsycholoog specialist, en als hoofddocent Diagnostiek voor de opleiding klinisch psycholoog specialist bij RinoZuid en hoofddocent Hersenen en Gedrag voor de opleiding tot klinisch psycholoog bij het Radboud Centrum voor Sociale Wetenschappen, van de Radboud Universiteit. Samen met dr. Paul van der Heijden heeft hij Captum opgericht, waarbinnen zij supervisie en consultatie aanbieden aan collega psychologen.
3 Trainingen
Producten kunnen aan je winkelmand worden toegevoegd.

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
WAIS-IV-NL Interpretatie (online zelfstudie) - webinar
Art.nr. course:324261_347747 / E3544.03-0-
€ 70,00