Interpretatie WISC-V-NL (online)

Aan bod komen de geschiedenis van het CHC-model en daarnaast praktische tips voor afname, scoring en interpretatie vanuit het CHC model.

Interpretatie WISC-V-NL (online)

Aan bod komen de geschiedenis van het CHC-model en daarnaast praktische tips voor afname, scoring en interpretatie vanuit het CHC model.
Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
€ 65,00
Interpretatie WISC-V-NL (online) - E-learning
Duur: totaal 56 minuten
Art.nr. E3602.09/course:324522_348036
Om dit product te kunnen bestellen dient u ingelogd te zijn
De Wechsler-intelligentieschalen zijn wereldwijd en ook in Nederland de meest gebruikte intelligentietests. De WISC-V is de eerste in Nederland beschikbare Wechsler intelligentietest die vanuit het Cattell-Horn-Carroll (of CHC-)model van intelligentie werd ontwikkeld. Dit geeft de test een degelijk theoretisch fundament en een duidelijk kader voor de interpretatie. De WISC-V heeft een goede COTAN beoordeling ontvangen en geeft een evenwichtige en betrouwbare maat voor de belangrijkste domeinen van intelligentie bij kinderen. In deze module komt allereerst de geschiedenis van het CHC-model van intelligentie aan bod en hoe dit zijn weg heeft gevonden in de opeenvolgende versies van de WISC. Tegen de achtergrond van dit theoretische model geven we praktische tips voor afname, scoring en interpretatie vanuit het CHC model. Er is daarbij ruim aandacht voor de betekenis van de indexscores en profiel analyses. Na deze module ben je goed op de hoogte van de theoretische achtergrond van de WISC, aandachtspunten bij afname, interpretatie van de verschillende indexscores en gebruik in klinische groepen. Aanvullende literatuur: - technische handleiding van de WISC-V-NL - Weiss, Saklofske, Holdnack, Prifitera 2015 WISC-V Assessment and Interpretation - Kaufman, Raiford, Coalson, 2016 Intelligent testing with the WISC-V Wiley - Flanagan, Alfonso 2017 Essentails of WISC-V Assessment Wiley - hoofdstuk Hendriks et al herziene versie van Resing in 2012 - Hendriks et al 2019 Neuropraxis

Productvragen

Nog geen vragen. Stel als eerste een vraag!