Solidariteit met de Oekraïense bevolking. Tests beschikbaar in het Oekraïens en Russisch Lees meer.
Selecteer

Hello!

We think you'll enjoy our United States store.Our stores

Select the store you would like to visit.

Additional instructions for website redirect.

WPPSI-IV-NL Verdiepingstraining

      • Ga dieper in op het interpreteren van scoreprofielen en de verslaglegging van de testresultaten van de WPPSI-IV-NL onder begeleiding van expert Selma Ruiter.
  • Breng je eigen casus in en bespreek de vele andere praktijkvoorbeelden van Selma Ruiter en de overige deelnemers.
  • Deze training kun je op locatie of online volgen.
X

Specificaties

Type training Op locatie, Online
Hoofdcategorie Klinische Psychologie
Toepassingsgebied Intelligentie

Deze Verdiepingstraining is bedoeld voor de meer ervaren gebruiker van de WPPSI-IV-NL en richt zich helemaal op het interpreteren van scoreprofielen en de verslaglegging van de testresultaten. Je kunt je eigen casuïstiek inbrengen en door aanvullende informatie van expert Selma Ruiter maar ook door met elkaar casussen te behandelen, wordt diepgaand besproken welke vaardigheden door welke subtests gemeten worden en hoe zich de scores verhouden tot elkaar.

Inhoud training
Samen met Selma Ruiter ga je echt de diepte in. Want de afname van de WPPSI-IV-NL levert naast de schatting van het algemene IQ een heel aantal aanvullende indexscores scores op die het scoreprofiel van het jonge kind vormen. Je bespreekt dus uitvoerig welke vaardigheden een sterke of juiste een zwakke schakel zijn in het cognitief functioneren van een kind en je kunt dit verbinden aan de dagelijkse onderwijspraktijk of het dagelijks leven van een kind. Je maakt een verdieping maar krijgt tevens concrete handvatten. In deze Verdiepingstraining krijg je daarom antwoord op de volgende vragen die je kunt toepassen in de (eigen) praktijk:

Van IQ en Profielanalyse naar adviezen voor de Praktijk 

Je hebt de WPPSI-IV-NL afgenomen en weet nu de IQ score en de eventuele sterke en zwakke punten in de opbouw van dat IQ, maar welke vertaalslag is nu mogelijk naar de praktijk en welke concrete adviezen zijn passend en bruikbaar? Hoe interpreteer je opvallend lage of hoge scores? Een opvallend lage score op Werkgeheugen bijvoorbeeld, welke gevolgen kan dat hebben voor het onderwijs aan dit kind of het begrijpen van zijn gedrag? Of een opvallend hoge score op Informatieverwerkingssnelheid, wat betekent dat voor het functioneren van het kind in het algemeen? Kortom, welke adviezen kun je formulieren of welk aanvullend onderzoek zou je kunnen gaan doen naar een vaardigheid waarop een kind uitvalt op de WPPSI-IV-NL.

Onderwerpen
Selma Ruiter behandelt tijdens de training de volgende onderwerpen: 
- valkuilen in de afname en scoring van de WPPSI-IV-NL
- wanneer is er sprake van een harmonisch of een disharmonisch profiel?
- hoe kun je  als gedragsdeskundige een verschil tussen Indexscores interpreteren en beschrijven in jouw rapportage?
- Hoe kun je de scores op de primaire en secundaire indexen begrijpelijk verwoorden in een rapportage en verbinden aan handelingsgerichte adviezen?
- Wat zijn de do's and don'ts in het interpreteren van de resultaten van de WPPSI-IV-NL?

Resultaat
De Verdiepingstraining vergroot de kennis over de interpretatie van de resultaten bij het inzetten van de WPPSI-IV-NL. Tevens krijg je handvatten om een gedegen rapportage hiervan te maken.

Trainingsduur

10.00 - 17.00 uur 

Prijs is inclusief
- Toegang tot de online leeromgeving van Pearson Academy

- Digitaal trainingsmateriaal
- Toegang tot extra webinars en whitepapers
- Geaccrediteerd certificaat
- Koffie/thee en lunch (training op locatie)
 
Trainer
Selma Ruiter

Doelgroep 
De training is bedoeld voor voor gedragsdeskundigen die zich willen verdiepen in de interpretatie van de WPPSI-IV-NL. Ruime ervaring in het gebruik wordt verondersteld. 

Accreditatie
De accreditatie voor deze training zal worden aangevraagd bij bij het NIP en NVO. 
 

Trainers

Selma Ruiter
Selma Ruiter
Dr. Selma Ruiter is in 1998 afgestudeerd als orthopedagoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een aantal jaren praktijkervaring is zij in 2001 begonnen met een promotieonderzoek naar een instrument voor ontwikkelingsdiagnostiek bij jonge kinderen. In 2007 heeft zij dit onderzoek afgerond. Zij ontwikkelde de Nederlandse versie van de Bayley Ontwikkelingsschalen als ook aangepaste versies voor kinderen met een beperking. Selma werkt als docent aan verschillende post-master opleidingen, waaronder de opleiding tot orthopedagoog-generalist NVO, GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en schoolpsycholoog. In 2011 heeft zij samen met Francien Geerds de Kinderacademie Groningen opgericht, een eerstelijns orthopedagogische praktijk.
15 Trainingen
Om dit product te kunnen bestellen dient u ingelogd te zijn

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
WPPSI-IV-NL Verdiepingstraining - 11 november 2022, Utrecht
Art.nr. course:945701_1061055 / E3529.03
€ 325,00
WPPSI-IV-NL Verdiepingstraining (online) - 23 januari 2023
Art.nr. course:947839_1263813 / E3529.04
€ 305,00
WPPSI-IV-NL Verdiepingstraining (online) - 23 mei 2023
Art.nr. course:947839_1302398 / E3529.04
€ 305,00
WPPSI-IV-NL Verdiepingstraining - 9 maart 2023, Amsterdam
Art.nr. course:945701_1263812 / E3529.03
€ 325,00