Intelligentie

Over intelligentie

Het vermogen om kennis te verwerven om dat vervolgens doelgericht in te zetten. Er zijn 3 componenten te onderscheiden waarbinnen iemand begaafdheid toont: analytische, praktische of sociale en emotionele intelligentie. Vanaf geboorte beschikt iemand over algemene intelligentie (g) dat aangeeft hoe efficiënt de hersenen omgaan met informatie. Het Intelligentie Quotiënt (IQ) is de eenheid waarmee de mate van intelligentie wordt aangeduid.

Wil je het cognitief functioneren in kaart brengen? Zoek je veelgebruikte intelligentietests? Pearson heeft onder andere de WPPSI-III-NL, Raven's 2, WISC-V-NL en de Rakit-2? Meer kennis over deze instrumenten verkrijg je door een van onze trainingen te volgen, op basis- of op verdiepingsniveau, of via de gratis webinars en whitepapers. Verder heeft Pearson speciaal voor logopedisten een training over intelligentie en IQ-tests, Hoogbegaafde Kinderen. Deze is ook geschikt voor remedial teachers. De training biedt je meer inzicht over wat hoogbegaafdheid inhoudt en wat het betekent voor het onderwijsaanbod.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.