Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Intelligentie

Over intelligentie

Intelligentie is het samenspel van allerlei psychologische processen en vaardigheden die een mens in staat stellen om zich aan de omgeving aan te passen. Dit zijn bijvoorbeeld cognitieve vaardigheden zoals geheugen, verbaal begrip, ruimtelijk redeneren, maar ook niet-cognitieve functies als motivatie en nieuwsgierigheid. Om de intelligentie in kaart te brengen, heeft Pearson de Wechsler-tests; de WAIS-IV-NL voor volwassenen, de WISC-V-NL voor oudere kinderen en de WPPSI-IV-NL voor jongere kinderen. Voor de basisschoolleeftijd is ook de RAKIT-2 zeer geschikt. Als screenend en snel af te nemen instrument kan gekozen worden voor de Raven's 2-NL. Specifiek geschikt voor kinderen en adolescenten met taal- of auditieve problemen is de WNV-NL.

Aanvullende informatie

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top