Een prachtig 2023 gewenst namens Pearson Clinical Benelux.

Intelligentiemeting: De WISC-V-NL in de praktijk (online)

Spreken we nog van een PIQ en VIQ bij intelligentie?
Wat is het nut van intelligentiemeting bij kinderen?
Welke conclusies mag je verbinden aan een intelligentiemeting?
Wat kun je als onderwijsprofessional met de testresultaten?

Voor meer informatie zie onderaan deze pagina.

X

Specificaties

Leeftijd Basisschool, Jongeren/Adolescenten
Type training Online
Hoofdcategorie Onderwijs
Toepassingsgebied Intelligentie

Deze halve dag training gaat over de meest gebruikte intelligentietest voor kinderen, de WISC-V-NL. Na een inleiding over de laatste inzichten over intelligentiemeting, wordt nader ingegaan op de redenen om een intelligentietest af te nemen en welke rol deze testresultaten spelen in de meest voorkomende onderzoeksvragen. Tijdens deze training komen veel voorbeelden aan bod en wordt er gewerkt met filmmateriaal. Ten slotte gaan we ook in op de rapportage cq verslaglegging en wat dit voor u betekent in de praktijk. Er wordt niet ingegaan op het afnemen en scoren van de test. 

Aan het eind van de training weet u hoe u als onderwijsprofessional handelingsgerichte adviezen uiteindelijk vertaalt naar de dagelijkse praktijk.

Inhoud training
Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:

-Update hoe er vanuit de wetenschap tegen intelligentie wordt aangekeken
-De rol van intelligentie bij schoolprestaties
-Uitleg van het rapport van de WISC-V-NL
-Relatie tussen de onderdelen van intelligentiemeting en de vaardigheden/kennis/gedrag die een kind laat zien in de klas
-Bespreken casuïstiek waarbij aan de hand van verslagen/rapportages voorbeelden van handelingsgerichte adviezen worden gegeven

Er is voldoende ruimte voor kennis- en ervaringsuitwisseling hoe je als onderwijsprofessional handelingsgerichte adviezen uiteindelijk vertaalt naar  de dagelijkse praktijk.  

Leerdoelen 
De training vergroot de kennis over intelligentiemeting en de WISC-V-NL waardoor er meer inzicht is in wat testresultaten betekenen en hoe deze kunnen worden door vertaald naar de praktijk.

Tijdsduur
09.30 uur tot 13.00 uur of 13.30 uur tot 17.00 uur 

Trainer 
Selma Ruiter, Alissa Sikkenk of Heleen van der Vlugt. 

Doelgroep 
De training is bedoeld voor remedial teachers, intern begeleiders, zorgcoördinatoren, andere onderwijsprofessionals en ook voor logopedisten en andere paramedici die interesse hebben in de achtergrond van deze intelligentietest. Voor schoolpsychologen is de WISC-V-NL Basis of de WISC-V-NL Conversietraining geschikter. 

Inbegrepen in de training 
-Digitaal trainingsmateriaal

Trainers

Selma Ruiter
Selma Ruiter
Dr. Selma Ruiter is in 1998 afgestudeerd als orthopedagoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een aantal jaren praktijkervaring is zij in 2001 begonnen met een promotieonderzoek naar een instrument voor ontwikkelingsdiagnostiek bij jonge kinderen. In 2007 heeft zij dit onderzoek afgerond. Zij ontwikkelde de Nederlandse versie van de Bayley Ontwikkelingsschalen als ook aangepaste versies voor kinderen met een beperking. Selma werkt als docent aan verschillende post-master opleidingen, waaronder de opleiding tot orthopedagoog-generalist NVO, GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en schoolpsycholoog. In 2011 heeft zij samen met Francien Geerds de Kinderacademie Groningen opgericht, een eerstelijns orthopedagogische praktijk.
16 Trainingen
Producten kunnen aan je winkelmand worden toegevoegd.

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
Intelligentiemeting: De WISC-V-NL in de praktijk (online) - 5 juni 2023
Art.nr. course:335445_1302699 / E3602.11-0-
€ 120,00