Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Licht verstandelijke beperking

Over licht verstandelijke beperking

Bij cliënten met een IQ onder de 85 spreken we van zwakbegaafdheid, bij een IQ onder de 70 van een verstandelijke beperking, volgens de DSM-5. Daarnaast wordt de ernst van de verstandelijke beperking bepaald door de mate waarin er tekorten zijn in het adaptieve functioneren. Er zijn problemen met de cognitieve ontwikkeling en met conceptuele, sociale en praktische vaardigheden. Door structurele overvraging vanuit de omgeving kunnen stress of problemen in communicatie en gedrag zich voordoen.

De intelligentie kan in kaart gebracht worden met behulp van een intelligentietest zoals de WAIS-IV-NL, WISC-V-NL, WPPSI-III-NL, RAKIT-2 of Raven's 2-NL. Het adaptieve functioneren kan onderzocht worden met behulp van de Vineland of PEDI-CAT.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top