Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Adaptief gedrag

Over adaptief gedrag

Adaptief gedrag gaat over de vaardigheden die nodig zijn om te voldoen aan de verwachtingen van de samenleving. Adaptieve vaardigheden zijn van belang in de communicatie en dagelijkse sociale omgang en bij alledaagse taken, zoals het dekken van een tafel, tandenpoetsen enzovoorts. Het kan interessant zijn om adaptief gedrag in kaart te brengen onder andere bij een (Licht) Verstandelijke Beperking, dementie en bij een autismespectrumstoornis (ASS).

Een vragenlijst om adaptief gedrag breed in kaart te brengen bij cliënten van allerlei leeftijden is de Vineland Adaptive Behavior Scales (Vineland-3-NL).

Als u adaptief gedrag bij zeer jonge kinderen wilt inventariseren, dan kunt u hiervoor de Bayley Scales of Infant and Toddler Development-Third Edition-NL (Bayley-III-NL), opvolger van de BSID-II-NL, inzetten. Voor een eerste oriëntatie kunt u onze whitepapers bekijken over verschillende onderdelen van de test, of u kunt een van de gratis webinars over de test volgen.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top