Adaptief gedrag

Over adaptief gedrag

Dit betreft aangeleerde vaardigheden om te voldoen aan de verwachtingen van de samenleving. Met adaptief gedrag sluit het dagelijks functioneren van een persoon aan bij dat van zijn omgeving en leeftijdsgenoten. De emotionele en persoonlijkheidsontwikkeling verloopt ‘normaal’ en gedragspatronen veranderen mee met het ouder worden.

Zoek je een instrument om het adaptief gedrag bij jonge kinderen te inventariseren? Pearson heeft hiervoor de Bayley Scales of Infant and Toddler Development-Third Edition-NL (Bayley-III-NL), opvolger van de BSID-II-NL. Ben je een nieuwe of minder ervaren gebruiker, dan is onze 3-daagse basistraining erg geschikt. Neem ook een kijkje bij onze whitepapers over verschillende onderdelen van de test of volg een van de gratis webinars over de test.

We hebben tevens een vragenlijst om adaptief gedrag in kaart te brengen, de Vineland Adaptive Behavior Scales (Vineland-3).

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.