Bestellingen die voor 15 december aanstaande om 12.00 geplaatst zijn, worden voor 31 december 2023 uitgeleverd en gefactureerd (mits voorradig en behoudens onvoorziene omstandigheden).

PEDI-CAT

PEDI-CAT is een computergestuurde vragenlijst voor het in kaart brengen van het algemeen dagelijks functioneren van kinderen en jongeren (0-21 jaar) met een beperking. De vaardigheden worden in kaart gebracht binnen de volgende domeinen: Dagelijkse activiteiten, Mobiliteit, Sociaal/cognitief en Verantwoordelijkheid.

X

Specificaties

Kwalificatieniveau i B
Digitaal platform Q-global
Leeftijd Voorschools, Basisschool, Jongeren/Adolescenten
Age Span 0 t/m 21 jaar
Jaar van uitgave 2020
Hoofdcategorie Klinische Psychologie
Toepassingsgebied Capaciteiten

Bekijk de themapagina voor meer verdiepende content, zoals gratis whitepapers en webinars, of informatie over trainingen gerelateerd aan werken met deze test!

PEDI-CAT is een vragenlijst voor het in kaart brengen van het algemeen dagelijks functioneren van kinderen en jongeren (0-21 jaar) met een beperking.  Deze zogenoemde Computer Adaptive Test (CAT) brengt de vaardigheden van een cliënt in kaart binnen vier functionele domeinen (Dagelijkse activiteiten, Mobiliteit, Sociaal/cognitief, Verantwoordelijkheid). Dit laatst genoemde domein is nieuw toegevoegd en meet de mate waarin iemand de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het beheer van complexe, uit meerdere stappen bestaande levenstaken. Alle vier de domeinen kunnen zowel in combinatie als afzonderlijk van elkaar gebruikt worden. 

Specificaties:

  • Computer Adaptive Test
  • Afname via Smartphone mogelijk
  • Verkorte versie beschikbaar (Speedy-CAT)
  • Optioneel: Autismeschaal
  • Beschikbaar in Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Portugees (Binnenkort ook Duits, Zweeds en Deens.

Dit instrument is een herziene, volledig geautomatiseerde en adaptieve versie van de Pedriatric Evaluation of Disability (PEDI) uit 1992. Enerzijds bedoeld om een nog meer accuraat en precies beeld te geven van het algemeen dagelijks functioneren van de cliënt terwijl anderzijds de efficiëntie van het testproces verhoogd wordt. En last voor de cliënt juist verlaagd. De software maakt gebruik van de Item Respons Theorie (IRT). In ieder afzonderlijk domein van de test starten respondenten met hetzelfde item, in het midden van de moeilijkheidsgraad.

De gegeven reactie op dit item bepaald vervolgens het volgende item (makkelijker of moeilijker). Op deze manier worden de items specifiek op de cliënt afgestemd en blijven minder relevante vragen automatisch achterwegen. Aan het einde van de test worden de resultaten direct weergegeven.

Doelgroep
PEDI-CAT is ontworpen voor kinderen en jongeren (0-21 jaar) met een uiteenlopende fysieke-, en of gedragsaandoeningen.  PEDI-CAT is niet specifiek gericht op een bepaalde diagnose, en daardoor uitermate geschikt om in te zetten bij alle kinderen en jongeren met een beperking, ongeacht de diagnose. Wel is er in de test een autismeschaal opgenomen waarvan optioneel gebruik gemaakt kan worden.

Inhoud
PEDI-CAT kent twee verschillende versies: De ‘Content-Balanced’ editie van ca. 30 items per domein en de Speedy-CAT van ca. 15 items per domein. U kunt zelf bepalen welk van de twee versies u inzet. Alle items (in zowel de Content Balenced- als de Speedy-CAT) worden gepresenteerd in begrijpelijke taal en ondersteund met heldere voorbeelden. Bekijk hier uit ieder domein een voorbeeld item. 

Afname en scoring
Digitaal De PEDI-CAT is volledig digitaal af te nemen met behulp van ons platform Q-global.

Benodigdheden
Digitale afname:
- Q-global - 25 pre-paid afnames PEDI-CAT
- Handleiding (te vinden in de Q-global resource bibliotheek)

Scorerapport
Bekijk hier een voorbeeld scorerapport.

Al onze producten zijn auteursrechtelijk beschermd. Op kopiëren en onrechtmatig gebruik staat een boete.

Producten kunnen aan je winkelmand worden toegevoegd.

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
Q-global - 25 pre-paid afnames PEDI-CAT
Art.nr. 7620.07 -0-
€ 70,88