Adhd

Over adhd

Deze aandachtsdeficiëntie-/hyperactiviteitsstoornis (AD(H)D) valt binnen de DSM-5 onder de neurobiologische ontwikkelingsstoornissen. Problemen met de concentratie en eventuele hyperactiviteit en impulsiviteit doen zich vanaf jonge leeftijd voor. De symptomen beïnvloeden het dagelijks functioneren op meerdere vlakken: school, werk en sociale omgang. Ook is er vaak sprake van co-morbiditeit.

Je kunt als professional in het onderwijs bij Pearson terecht voor de training Kinderen met AD(H)D. Hierin krijg je de nieuwste theoretische inzichten vertaald en praktische handvatten om de volgende dag mee aan de slag te gaan.

Zoek je een tool om aandachtsproblemen en -stoornissen in kaart te brengen? Met de Test of Everyday Attention for Children (TEA-Ch) krijg je meer informatie over onder andere de selectieve of aangehouden aandacht.

De Cogmed werkgeheugentraining helpt kinderen, adolescenten en volwassenen bij het verbeteren van hun concentratie. Dit programma is effectief gebleken bij AD(h)D en werkgeheugenproblemen bij leermoeilijkheden.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.