Help je ons verder bij de ontwikkeling van de Bayley-4-NL?

ADHD

Over ADHD

ADHD (voluit: aandachtsdeficiëntie-/hyperactiviteitsstoornis) is een stoornis die zich kenmerkt door aandacht- en concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit. De symptomen kunnen per persoon verschillen. Alle mensen met ADHD hebben echter één ding gemeen: de symptomen zijn op jonge leeftijd begonnen en beïnvloeden het dagelijks functioneren op school, op werk en in de sociale omgang.

Pearson heeft verschillende instrumenten beschikbaar om aandacht- en concentratieprolemen te onderzoeken. Zo brengt de Test of Everyday Attention for Children (TEA-ch) verschillende vormen van aandacht in kaart, waaronder de selectieve en volgehouden aandacht. Daarnaast zijn er verscheidene neuropsychologische tests, zoals de D-Kefs en de NEPSY-II-NL, die inzicht geven in de executieve functies die een rol spelen bij ADHD.

Ook biedt Pearson de Cogmed werkgeheugentraining aan. Deze training is geschikt voor kinderen, adolescenten en volwassenen en kan helpen bij het verbeteren van het de aandacht- en concentratie. Cogmed is onder andere effectief gebleken bij kinderen met ADHD.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.