Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Burnout

Over burnout

De oorzaak voor deze stressgebonden stoornis is een verstoorde balans tussen draaglast en draagkracht. Deze wordt veroorzaakt door langdurige blootstelling aan stress veroorzakende factoren (stressoren). Bij een aanpassingsstoornis, overspanning of burn-out (A-BO) is iemand ‘opgebrand’ en heeft diegene langdurig last van emotionele, fysieke en gedragsmatige klachten. Voorbeelden hiervan zijn vermoeidheid, prikkelbaarheid, problemen met slapen, depressieve- en angstgevoelens, isolatie en piekeren.

Voor het meten van burnout op de werkvloer wordt er veel gebruik gemaakt van de Utrechtse Burnout Schaal (UBOS). Met dit instrument screen je een werknemer op (emotionele) uitputting, mentale distantie en competentie.

Voor screening op emotionele- of gedragsproblemen bij adolescenten (12 tot en met 18 jaar) gebruik je de Competentie-Belevingsschaal voor Adolescenten (CBSA).

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top