Solidariteit met de Oekraïense bevolking. Tests beschikbaar in het Oekraïens en Russisch Lees meer.

Diagnostiek van kind, opvoeding en gezin

Diagnostiek van kind, opvoeding en gezin
met de FACE©-methode

Smadar Celestin-Westreich en Leon-Patrice Celestin
X

Diagnostiek gaat over kwaliteitsvol oordelen en handelen in het belang van de cliënt. Wanneer je werkt met kinderen is dat een hele uitdaging! Hoe organiseer en weeg je de informatie van ouders, leerkrachten en zorgverleners? Hoe vermijd je dat oordelen meer jouw gevoelens spiegelen dan die van het gezin? Hoe verken je de beleving van het kind? Je brein krijgt als professioneel behandelaar veel te verwerken. Je moet weten wat je doet, waarom je het doet en hoe het moet volgens de beroepseisen.

Diagnostiek van kind, opvoeding en gezin leert je van aanmelding tot rapportage te diagnosticeren met de FACE©-methode. Je krijgt meerdere tools aangereikt om het draagvlak van het kind, de opvoeding en het gezin daadkrachtig in kaart te brengen. Dit biedt je handvatten om de veerkracht en verandering te onderkennen die de psychologische balans kan herstellen, zodat je de kinderen en hun omgeving verder kunt helpen.

Inclusief toegangscode
Dit boek wordt geleverd met een toegangscode voor een online leeromgeving met ondersteunend materiaal voor gebruikers. Zo biedt de online diagnostiektraining een stappenplan om je diagnostische denken, voelen en handelen te professionaliseren van de aanmelding tot de rapportage. Ook krijg je vrij toegang tot de FACE-tools hierbij, zoals aanmeldings- en intakefiches, de Psychologische Balans, de FACE-monitoring en het FACE'ogram voor het gezin en voor de professional.

Over de auteurs
Smadar Celestin-Westreich, klinisch psychologe, is als hoofddocent verbonden aan de faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel. Leon-Patrice Celestin, psychiater, is werkzaam in Brussel en Parijs.

Zij zijn (samen) auteur van verschillende wetenschappelijke publicaties, zoals het handboek Observeren en rapporteren en de Familie Relatie Test, alsook handboeken voor een breder publiek, onder meer over ADHD bij jeugdigen en over burn-out op het werk.

ISBN 9789043037327
432 pp.
Jaar van uitgave: 2022
S-boek

Doelgroep
Diagnostiek van kind, opvoeding en gezin is geschikt voor praktiserend (gezins)therapeuten. Maar ook voor studenten in het hoger (beroeps)onderwijs, met name bij de opleidingen (toegepaste) psychologie en orthopedagogiek.

Diagnostiek van kind, opvoeding en gezin
€ 41,95
€ 41,95
Op voorraad
Art.nr.
ISBN 9789043037327