Bestellingen vóór 16 december 2022 worden nog tegen de huidige prijzen gefactureerd en vóór 31 december 2022 uitgeleverd. Meer informatie? Klik hier.

Sensory Profile-2 Verdiepingstraining

    • Ga dieper in op de verkregen informatie uit de vernieuwde en verbeterde vragenlijsten van de Sensory profile 2 NL.
    • Leer omgaan met de dagelijkse praktijk en de uitzonderingen daarop onder begeleiding van André Rietman, ontwikkelaar van de SP-2-NL.  
    • Breng je eigen casus in en leer van de vele andere praktijkvoorbeelden van de SP-2-NL expert en de overige deelnemers.
    • Deze klassikale training volg je op locatie. 

X

Specificaties

Type training Op locatie
Hoofdcategorie Klinische Psychologie, Taal/Spraak
Toepassingsgebied Motorische ontwikkeling, Neuropsychologie, Persoonlijkheid en Psychopathologie, Sensorische informatieverwerking

Het volgen van de e-learning SP-2-NL Basistraining Afname en Scoring geldt als voorwaarde om de verdiepingstraining te kunnen volgen.* 

Je hebt de vernieuwde vragenlijsten van de SP-2-NL afgenomen en hebt allerlei informatie verzameld over de sensorische informatieverwerking van een kind. Maar hoe ziet de prikkelverwerking eruit bij kinderen die op de kwadranten en secties ‘meer of minder dan anderen’ scoren? Wat betekenen de verschillende scorepatronen in de context van het dagelijks leven en welke conclusies kun je trekken? Welke adviezen kun je ten slotte meegeven aan ouders en welke interventies kunnen leerkrachten inzetten zodat kinderen beter kunnen functioneren?
 
Waarom je deze training zou (moeten) volgen
- Door het volgen van deze blended training krijg je de unieke mogelijkheid om de koppeling te maken tussen de optimale inzet van de SP-2-NL en de toepassing in de praktijk;

- Je leert aan de hand van casuïstiek de informatie uit de SP-2-NL op de juiste manier te interpreteren en je krijgt hier concrete handvatten over;
- Je leert van onze expert hoe je de verkregen informatie kan toepassen in de praktijk en je krijgt adviezen over mogelijke effectieve interventies of behandelplannen.
- Er is ruimte om je eigen casuïstiek in te brengen;
- Deze training wordt gegeven door André Rietman. Hij is ontwikkelaar van de SP-2-NL en heeft daarnaast ervaring in de praktijk als kinder- en jeugdpsycholoog, GZ-psycholoog en ergotherapeut.

De SP-2-NL is hét instrument om de sensorische informatieverwerking bij kinderen mee in kaart te brengen. De SP-2-NL is gebaseerd op het wetenschappelijk bewezen sensorische informatieverwerkingsmodel van Dunn. De Sensory Profile 2 NL bestaat uit vijf vernieuwde vragenlijsten: de SP-2-NL Baby, de SP-2-NL Peuter, de SP-2-NL Kind, de SP-2-NL Verkort en de SP-2-NL School. Voorheen waren deze lijsten bekend onder de namen Infant Toddler Sensory Profile (ITSP), SP-NL, Short Sensory Profile (SSP) en School Companion.

In de klassikale verdiepingstraining Sensory Profile 2 NL leer je aan de hand van casussen en een uitgebreide theoretische onderbouwing hoe je deze vragenlijsten correct kunt interpreteren en optimaal kunt toepassen. Er wordt ingegaan op de verkregen informatie uit de vragenlijsten en hoe de scores zich verhouden tot elkaar. Je gaat in op de prikkelverwerking van een kind en je kunt dit verbinden met de dagelijkse onderwijspraktijk of met het dagelijks leven van een kind en de uitzonderingen daarop. Er is aandacht voor het afwegen van de resultaten ten behoeve van nadere diagnostiek en behandeling.

In deze verdiepingstraining is er veel ruimte voor (eigen) casuïstiek, je specifieke vragen en uitdagingen waar je tegen aanloopt. Je krijgt tips en antwoorden, concrete handvatten, actuele praktijkvoorbeelden en je leert van mede professionals door casussen met elkaar te bespreken om zo nòg meer uit de test te halen. 

Onderwerpen
Tijdens de verdiepingstraining komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Interpretatie: de verschillende combinaties van kwadranten en secties;
- De do's and don'ts bij het interpreteren van de resultaten van de SP-2-NL en de mogelijke valkuilen waar je in kan stappen;
- Oefenen aan de hand van casuïstiek ingebracht door de expert;
- Je eigen vragen of casus. 

Wat levert deze training je op?
De Verdiepingstraining vergroot je kennis over de interpretatie van de resultaten bij het inzetten van de vernieuwde vragenlijsten van de SP-2-NL. Tevens krijg je handvatten voor het schrijven van de rapportage op basis van de verkregen scores. 

Trainingstijd
10.00 uur tot 16.00 uur 


Prijs inclusief
•      Toegang tot de online leeromgeving van Pearson Academy; 
•      Digitaal trainingsmateriaal;
•      Toegang tot extra webinars en whitepapers; 
•      Geaccrediteerd certificaat; 
•      Koffie/thee en goed verzorgde lunch.

Voor wie is deze training relevant?
De training is bedoeld voor kinderfysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten, psychologen, orthopedagogen en artsen.


Trainer
André Rietman is kinder- en jeugdneuropsycholoog, GZ-psycholoog, ergotherapeut en PhD. André Rietman is betrokken geweest bij de bewerking van de SensoryProfiles (SP, ITSP en AASP) en ook bij de ontwikkeling van de nieuwe SP-2-NL. Ook is hij de bewerker van het boek ‘Leven met sensaties’ van Winnie Dunn, ontwikkelaar van het Dunn-model. 

Accreditatie
Accreditatie voor deze training zal worden aangevraagd bij:

-NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog / NVO Orthopedagoog-Generalist
-ST. ADAP (Ergotherapeuten, Oefentherapeuten, Logopedisten)
-Keurmerk fysiotherapie
-KNGF

Waar onze trainingen altijd aan voldoen
•      Exclusieve kennis over de meetinstrumenten omdat wij de ontwikkelaars zijn van de test; 

•      Sluiten aan op de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen;  
•      De nadruk ligt op kennis kunnen toepassen;  
•      Inspirerende trainers die expert zijn in hun vakgebied  
•      Sprekende praktijkcasussen.

 
* Professionals die al eerder een training in de Sensory Profile hebben gehad bij Pearson, RINO of Anders kijken naar kinderen kunnen op vertoon van hun certificaat/diploma worden vrijgesteld van de e-learning.

Om dit product te kunnen bestellen dient u ingelogd te zijn

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
Sensory Profile-2 Verdiepingstraining - 19 mei 2023, Aristo Meeting Center Amsterdam
Art.nr. course:1431406_1491492 / 3618.00
€ 320,00
Sensory Profile-2 Verdiepingstraining - 27 januari 2023, Cursus-en Vergadercentrum Domstad, Utrecht
Art.nr. course:1431406_1497963 / 3618.00
€ 320,00
Sensory Profile-2 Verdiepingstraining - 10 maart 2023 , Cursus-en Vergadercentrum Domstad, Utrecht
Art.nr. course:1431406_1506148 / 3618.00
€ 320,00