Een prachtig 2023 gewenst namens Pearson Clinical Benelux.

Sensorische informatieverwerking

Over sensorische informatieverwerking

Alle zintuiglijke waarnemingen, oftewel prikkels, worden in de hersenen verwerkt. Problemen met deze sensorische informatieverwerking (SI) hebben invloed op het gedrag. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Een cliënt met hyperresponsiviteit kan bijvoorbeeld een voorkeur hebben voor stilzitten en vermijdend gedrag vertonen, terwijl iemand met hyporesponsiviteit juist neigt naar beweging en meer stimuli. Deze problematiek komt onder andere voor bij Autisme Spectrum Stoornissen (ASS).

De sensorische prikkelverwerking kan in kaart worden gebracht met de Sensory Profile Er zijn drie verschillende versies voor verschillende leeftijdsgroepen: ITSP-NL (Infant/Toddler Sensory Profile-NL) voor 0-3 jaar, SP-NL (Sensory Profile-NL) voor 4-12 jaar en de AASP-NL (Adolescent Adult Sensory Profile-NL) vanaf 11 jaar.

Pearson heeft trainingen over dit onderwerp. Bijvoorbeeld over de meest recente ontwikkelingen in het gebruik van de Adolescent Adult Sensory Profile (AASP-NL). Of over het gebruik van de oudervragenlijsten van de Sensory Profile-NL (SP-NL). Voor een eerste oriëntatie kunt u onze gratis webinar volgen over sensorische informatieverwerking (SI).

Gerelateerde onderwerpen Sensorische informatieverwerking

adhd autisme LinC motoriek neuropsychologie ontwikkeling van kinderen SP-NL

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.