Een prachtig 2023 gewenst namens Pearson Clinical Benelux.

Sensory Profile 2 NL - Basistraining Afname en Scoring (online zelfstudie)

  • Een vernieuwde en verbeterde SP2 voor een nòg completer beeld van de sensorische informatieverwerkingspatronen bij kinderen en jongeren.
  • Praktische e-learning met uitleg over afname en scoring
  • Uitleg over het correct gebruiken en toepassen van het sensorisch profiel in de klinische praktijk op basis van de vragenlijsten.
  • Je leert over de achtergrond aan de hand van het sensorische informatieverwerkingsmodel van Winnie Dunn
  • De voorbereiding op de Verdiepingstraining SP2
X

Ter introductie
Wat zijn de vernieuwde vragenlijsten van de Sensory Profile 2 NL? Wil je ook weten welke belangrijke informatie de vernieuwde vragenlijsten vastleggen over de sensorische informatieverwerking van een kind? Hoe kun je deze nieuwe vragenlijsten optimaal gebruiken? Wil je ook weten hoe deze toegepast worden in de klinische praktijk? Deze vragen worden beantwoord in deze praktische e-learning Sensory Profile 2 NL Basistraining – Afname en Scoring door dé expert op het gebied van de SP2 in Nederland, André Rietman.
 

Waarom je deze training zou (moeten) volgen

Krijg inzicht in de vernieuwde vragenlijsten van de SP-2-NL en hoe je deze optimaal kunt gebruiken en correct kunt toepassen.
De SP-2-NL bestaat uit vijf vernieuwde vragenlijsten: de SP-2-NL Baby, de SP-2-NL Peuter, de SP-2-NL Kind, de SP-2-NL Kind-Verkort en de SP-2-NL School. Voorheen waren deze lijsten bekend onder de namen Infant Toddler Sensory Profile (ITSP), SP-NL, Short Sensory Profile (SSP) en School Companion. Deze vragenlijsten leggen belangrijke informatie vast over de sensorische informatieverwerking van een kind. In deze praktische e-learning krijg je uitleg van André Rietman over het gebruik en de toepassing  van het sensorisch profiel in de klinische praktijk. Dit is onderbouwd vanuit relevante en actuele literatuur en klinische ervaringen. Je sluit de module af met een toets in de vorm van meerkeuzevragen.

Onderwerpen
Tijdens deze e-learning komen de volgende onderwerpen aan bod:
•      Wat is sensorisch informatieverwerking? 
•      Het sensorische informatieverwerkingsmodel van Dunn; 
•      Uitleg over de SP2;
•      Afname en scoring.

Wat levert deze training je op?
In deze e-learning krijg je uitleg over het correct gebruiken en toepassen van het sensorisch profiel in de klinische praktijk op basis van de vernieuwde vragenlijsten Sensory Profile 2. Je leert over de achtergrond aan de hand van het sensorische informatieverwerkingsmodel van Dunn en de afname en scoring. Dit is onderbouwd vanuit relevante en actuele literatuur en klinische ervaringen.

Deze e-learning dient ter voorbereiding om deel te nemen aan de klassikale verdiepingstraining. Professionals die al eerder een training in de Sensory Profile hebben gehad bij Pearson, RINO of Anders kijken naar kinderen kunnen op vertoon van hun certificaat/diploma worden vrijgesteld van deze e-learning en hebben daarmee automatisch toegang tot de klassikale verdiepingstraining. 

Startdatum
Op elk moment

Studiebelasting
2 ½ uur e-learning

2 ½ uur verplichte literatuur
1 uur aanbevolen literatuur

Prijs inclusief
•      Toegang tot de online leeromgeving van Pearson Academy;
•      Digitaal trainingsmateriaal; 
•      Toegang tot extra webinars en whitepapers;
•      Geaccrediteerd certificaat. 

Voor wie is deze training relevant?
Deze e-learning is geschikt voor kinderfysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten, psychologen, orthopedagogen en artsen en voor iedereen die eerder met de SP heeft gewerkt.

Onwikkelaar/Trainer
André Rietman, PhD, Gz-psycholoog, kinder- en jeugdneuropsycholoog en ergotherapeut. 

Accreditatie
Accreditatie voor deze e-learning zal worden aangevraagd bij:

-NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog / NVO Orthopedagoog-Generalist
-ST. ADAP (Ergotherapeuten, Oefentherapeuten, Logopedisten)
-Keurmerk fysiotherapie
-KNGF

Waar onze trainingen altijd aan voldoen
•      Exclusieve kennis over de meetinstrumenten;

•      Sluiten aan op de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen;
•      De nadruk ligt op kennis kunnen toepassen;
•      Inspirerende trainers, die expert zijn in hun vakgebied; 
•      Actuele praktijkcasussen.  

 

Trainers

André Rietman
André Rietman
Drs. André Rietman is kinder- en jeugdneuropsycholoog, GZ-psycholoog en ergotherapeut. Hij werkt in het Sophia kinderziekenhuis van het Erasmus MC te Rotterdam. Hij doet diagnostiek en behandeling en werkt aan diverse wetenschappelijke onderzoeken. André is gepromoveerd op het onderwerp: ‘Behavioral Phenotyping Neurofibromatosis type 1’. Hij is de bewerker van de handleidingen voor de Sensory Profiles (SP, Infant Toddler SP en Adolescent Adult SP) en van het boek Leven met sensaties.
5 Trainingen
Producten kunnen aan je winkelmand worden toegevoegd.

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
Sensory Profile 2 NL - Basistraining Afname en Scoring (online zelfstudie) - Standaardinstantie
Art.nr. course:1431404_1491489 / E3617.00-0-
€ 125,00