Bestellingen vóór 16 december 2022 worden nog tegen de huidige prijzen gefactureerd en vóór 31 december 2022 uitgeleverd. Meer informatie? Klik hier.

Sensory Profile 2 NL

De Sensory Profile 2 NL (SP-2-NL) meet via vragenlijsten hoe goed kinderen sensorische informatie kunnen verwerken in alledaagse situaties. De referentiekaders van de vragenlijst zijn theorieën rond sensorische informatieverwerking en de neurowetenschappen. Nieuw toegevoegd in de SP-2-NL is de vragenlijst in te vullen door leerkrachten, om een beeld te krijgen van sensorische infomatieverwerking in een klassensituatie.

W. Dunn Nederlandse vertaling: A. Rietman
X

Specificaties

Kwalificatieniveau i A
Leeftijd Voorschools, Basisschool, Jongeren/Adolescenten
Jaar van uitgaven 2022
Hoofdcategorie Klinische Psychologie, Taal/Spraak
Uitvoer type Scoreformulieren
Toepassingsgebied Motorische ontwikkeling, Neuropsychologie, Persoonlijkheid en Psychopathologie, Sensorische informatieverwerking

Bekijk de themapagina van de Sensory Profile 2 NL voor onder andere uitgebreide achtergrondinformatie over de test, de individuele vragenlijsten, standaardisatie, detaills over de afname en veel gratis content. 

Maak tot 31 december gebruik van de speciale introductieprijs:

Het is zover! Naar verwachting is de SP-2-NL vanaf medio november klaar voor gebruik. Tot en met 31-12-2022 geldt een speciale introductieprijs voor aanschaf van zowel de papieren versie met digitale scoring, als op de volledig digitale SP-2-NL.

Complete set (afname op papier met digitale scoring)
Sensory Profile 2 NL - Complete set  inclusief 1 jaar onbeperkte scoring: €464,- nu voor €349,-. 

Belangrijk: scoring van de SP-2-NL vindt plaats via ons online platform Q-global. Bij aanschaf van de complete set ontvangt u toegang om 1 jaar onbeperkt te scoren via Q-global t.w.v. €65,-.

Digitale afname en scoring via Q-global
Het is ook mogelijk om de SP-2-NL compleet digitaal af te nemen en te scoren. Tijdens de introductieaanbieding ontvang je vijf gratis afnames in Q-global bij aanschaf van SP2NL Q-global digitale afname en scoring PREPAID 25 afnames. 

De vijf gratis afnames worden na aankoop automatisch toegevoegd in je account. Als je de Sensory Profile 2 voor het eerst aanschaft, en kiest voor volledig digitaal, is het nog wel nodig om de handleiding (papier) los aan te schaffen. 

Beschrijving
De SP2 is een set vragenlijsten die is gebaseerd op de beoordeling door ouders/verzorgers en leerkrachten. Alle formulieren zijn zowel op papier als digitaal beschikbaar, scoring is alleen digitaal mogelijk via Q-Global. Er worden verbeterde rapportage-opties geboden door middel van online afnemen en scoring.

Doel 
De serie vragenlijsten van de Sensory Profile (SP2) biedt een standaardmethode voor professionals om de sensorische informatieverwerkingspatronen van kinderen vast te leggen. Dit ondersteunt het team, in combinatie met informatie over participatie (het meedoen in de maatschappij), bij het vaststellen van de invloed van sensorische informatieverwerking op functionele participatie in de context van het gezin, de school en de buurt van het kind.

Doelgroep
Deze tweede editie van de Sensory Profile heeft een uitgebreider leeftijdsbereik – voor kinderen vanaf de geboorte tot 14 jaar en 11 maanden (14:11 jaar) – zodat deze beter aansluit bij de leeftijd van de bovenbouw van het basisonderwijs en het begin van de middelbare school en meer speelruimte biedt aan mensen die met kwetsbare groepen werken en een instrument voor ouders/verzorgers nodig hebben.

Gebruikerskwalificaties
Kwalificatieniveau A

De SP2 kan worden ingezet door mensen uit veel verschillende beroepsgroepen. Hulpverleners zoals ergotherapeuten, psychologen, logopedisten en artsen kunnen deze test gebruiken om een beeld te krijgen van het functioneren van een kind thuis, op school en in de buurt, en om sterke en belemmerende punten vast te stellen, zodat zij een basis kunnen leggen voor interventie.

Wetenschappelijk onderzoekers kunnen het instrument in hun protocollen opnemen als een functionele maat voor de sensorische responsiviteit. Onderzoekers in de toegepaste wetenschappen kunnen het instrument gebruiken om gegevens te verzamelen over het effect van sensorische informatieverwerking op de participatie in dagelijkse activiteiten.

Afname en scoring

Papieren afname en digitale scoring Na een papieren afname vult u de ruwe scores in ons digitale platform Q-global in om een scorerapport uit te draaien.

Digitaal De Sensory Profile 2 is volledig digitaal af te nemen en te scoren via ons platform Q-global

Benodigdheden
Papieren afname en digitale scoring:
- SP-2-NL Complete set (incl. SP2NL Q-global 1 jaar onbeperkte scoring)

Digitale afname en scoring:
- Handleiding
- SP-2-NL Q-Global digitale afname en scoring PREPAID 25 afnames

Al onze producten zijn auteursrechtelijk beschermd. Op kopiëren en onrechtmatig gebruik staat een boete.

Trainers

André Rietman
André Rietman
Drs. André Rietman is kinder- en jeugdneuropsycholoog, GZ-psycholoog en ergotherapeut. Hij werkt in het Sophia kinderziekenhuis van het Erasmus MC te Rotterdam. Hij doet diagnostiek en behandeling en werkt aan diverse wetenschappelijke onderzoeken. André is gepromoveerd op het onderwerp: ‘Behavioral Phenotyping Neurofibromatosis type 1’. Hij is de bewerker van de handleidingen voor de Sensory Profiles (SP, Infant Toddler SP en Adolescent Adult SP) en van het boek Leven met sensaties.
2 Trainingen
Om dit product te kunnen bestellen dient u ingelogd te zijn

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
SP-2-NL Complete set (incl. SP2NL Q-global 1 jaar onbeperkte scoring)
Art.nr. 4834.00
Speciale prijs € 349,00 Normale prijs € 464,00
SP-2-NL Handleiding
Art.nr. 4834.01
€ 149,00
SP-2-NL Vragenlijst BABY (pak à 25 stuks)
Art.nr. 4834.02
€ 65,00
SP-2-NL Vragenlijst PEUTER (pak à 25 stuks)
Art.nr. 4834.03
€ 85,00
SP-2-NL Vragenlijst KIND (pak à 25 stuks)
Art.nr. 4834.04
€ 85,00
SP-2-NL Vragenlijst KIND-VERKORT (pak à 25 stuks)
Art.nr. 4834.05
€ 55,00
SP-2-NL Vragenlijst SCHOOL (pak à 25 stuks)
Art.nr. 4834.06
€ 85,00