Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Motoriek

Over motoriek

Het vermogen om te bewegen wordt onderverdeeld in grove en fijne motoriek. Bij een motorische ontwikkelingsstoornis zijn er problemen met het verwerven en inzetten van gecoördineerde motorische vaardigheden. De (medische) oorzaak is niet altijd bekend en soms is de achterstand tijdelijk van aard. Wanneer de trage, onhandige en houterige bewegingen veel en blijvend invloed hebben op dagelijkse handelingen, dan spreekt men van Developmental Coordination Disorder (DCD). Problematische motoriek komt ook vaak voor bij cliënten met ASS, AD(H)D en Downsyndroom.

Zoek je een instrument om kinderen met een ontwikkelingsachterstand te identificeren? Pearson biedt je de Bayley Scales of Infant and Toddler Development-Third Edition-NL (Bayley-III-NL) (voor kinderen van 16 dagen tot en met 42 maanden en 15 dagen) en heeft een webinar specifiek over de Motoriekschaal van de Bayley-III-NL. Download ook onze gratis whitepapers of volg bij ons de training over dit veelgebruikte testinstrument.

Met de Movement Assessment Battery for Children test (Movement ABC-2 NL) signaleer je motorische problemen bij wat oudere kinderen (3 tot en met 16 jaar).

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top