Autisme

Over autisme

Officieel spreken we van een autismespectrumstoornis (ASS). Het valt binnen de DSM-5 onder de neurobiologische ontwikkelingsstoornissen. Autisme profileert zich door aangeboren gedragskenmerken en onder andere problemen met informatie- en zintuigelijke prikkelverwerking, moeite met veranderingen, repetitief gedrag en het zich verplaatsen in andere mensen.

Het vaststellen van autisme gebeurt door middel van interviews, observaties en vragenlijsten. Pearson biedt psychiaters, gz- en neuro-psychologen trainingen voor verschillende tests, waaronder de PEDI-CAT: vooral geschikt om een beeld van het algemeen dagelijks functioneren te krijgen en het beschikt over het optionele onderdeel Autismeschaal.

Met de Sensory Profile (SP-NL) inventariseer je de prikkelverwerking en stel je mogelijke stoornissen hierin vast bij bij kinderen (4 tot en met 12 jaar) met ASS. Voor meer informatie over dit neurologische proces, volg je onze gratis webinar Sensorische Informatieverwerking.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.