Bestellingen die voor 15 december aanstaande om 12.00 geplaatst zijn, worden voor 31 december 2023 uitgeleverd en gefactureerd (mits voorradig en behoudens onvoorziene omstandigheden).

Autisme

Over autisme

Hoewel we het in de volksmond vaak hebben over autisme, is de officiele term een Autismespectrumstoornis (ASS). Binnen de DSM-5 valt ASS onder de neurobiologische ontwikkelingsstoornissen.

Autisme kenmerkt zich door aangeboren gedragskenmerken, problemen met informatie- en prikkelverwerking, moeite met veranderingen, repetitief gedrag en moeite met de sociale interactie.

Het vaststellen van ASS gebeurt met interviews, observaties en vragenlijsten. Pearson biedt professionals verschillende vragenlijsten die ondersteunend zijn bij het diagnosticeren van ASS. Zo is er in de PEDI-CAT een speciale Autismeschaal opgenomen. Dit instrument biedt zicht op het algemeen dagelijks functioneren van een persoon met (een vermoeden op) ASS.

Daarnaast kan er met de Sensory Profile (SP-NL) de prikkelverwerking worden geïnventariseerd en is het mogelijk om stoornissen op dit vlak vast te stellen bij kinderen met ASS. Om goed te leren werken met dit instrument, kunt u de training ‘Werken met de Sensory Profile-NL’ volgen. Als u meer informatie wilt over het sensorische informatieverwerkingsproces, bekijk dan onze gratis webinar over dit onderwerp.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.