De voorverkoop is gestart: Reserveer de nieuwe PPVT-5-NL & EVT-3-NL en maak kennis met alle introductievoordelen

Leven met Sensaties

Begrijp je zintuigen

Auteur: Winnie Dunn

X

Houdt u van vuurwerk, harde muziek en extreme sporten? Dan bent u wellicht een Zoeker.
Misschien zit u liever in uw eentje te lezen of online te shoppen in plaats van naar een winkelcentrum te gaan. Dan bent u waarschijnlijk een Vermijder.
Als u een Sensor bent, kiest u in restaurants misschien altijd hetzelfde gerecht of heeft u er moeite mee in een rumoerige omgeving te werken.
Maar als u een Toeschouwer bent, kost het u geen moeite om afleidingen te negeren, al moet iemand u misschien wel een paar keer roepen voordat u reageert.

Leven met sensaties verklaart hoe jouw individuele sensorische (zintuiglijke) patronen de manier beïnvloeden waarop jij reageert op alles wat jij in de loop van een dag meemaakt. We kunnen ons vaak gemakkelijk identificeren met een van de vier sensorische patronen: Zoeker, Toeschouwer, Vermijder en Sensor. Aan de hand van de vragenlijst in dit boek kun je een indruk krijgen van jouw eigen sensorische patroon en dat vergelijken met de antwoorden van jouw partner of collega.

Dit boek helpt je te begrijpen hoe conflicten op sensorisch gebied ontstaan en hoe je daar het beste thuis en op je werk mee kunt omgaan. Met de informatie in dit boek kun je de juiste soort kleding, werk en woning kiezen en begrijpen waarom je zulke keuzes maakt.

"Leven met sensaties is een zeer helder geschreven boek, met prachtige concrete voorbeelden en adviezen, dat een belangrijke bijdrage levert aan de wijze waarop prikkels worden verwerkt en hoe dat proces de kwaliteit van bestaan kan beïnvloeden."
Ina van Berckelaer-Onnes, emeritus hoogleraar orthopedagogiek, Universiteit Leiden

"Nu ik weet dat ik ADHD heb, snap ik waarom ik van alles tegelijk wil doen. Uit Leven met sensaties snap ik nog wat meer: dat een Prikkelzoeker zoals ik zoekt naar grenzen, omdat het nu eenmaal lekker is om te horen (ik ben nu eenmaal DJ!), ruiken, zien en voelen wat er te beleven is. Dan ben ik alerter en voel ik me beter in mijn vel. Dat Sensors en Vermijders daar hele andere ideeën over hebben is goed om rekening mee te houden, maar niet ten koste van mezelf. "
Patrick Kicken, DJ bij Radio Veronica

Winnie Dunn is een autoriteit op het gebied van sensorische informatieverwerking en wordt internationaal erkend om haar onderzoek naar de manier waarop mensen in het dagelijks leven op sensorische ervaringen reageren. Zij is tevens de auteur van de Sensory Profile, een vragenlijst die de verwerking van sensorische informatie in alledaagse situaties meet. In 2022 is een herziene editie in het Nederlands verschenen, de SP-2-NL.

ISBN
978 90 265 2259 8

Jaar van uitgave
2013

Druk
1e

Omvang
216 pagina’s

A / S / W

Leven met Sensaties
€ 33,50
€ 33,50
Op voorraad
Art.nr.
ISBN 9789026522598