Solidariteit met de Oekraïense bevolking. Tests beschikbaar in het Oekraïens en Russisch Lees meer.

WISC-V-NL Conversietraining (online)

  • Wat zijn de verschillen tussen de WISC-III en de WISC-V
  • Veel aandacht voor interpretatie en verslaglegging
  • Ruime tijd voor oefening in afname en scoring
  • Deze training wordt ook op locatie aangeboden

.  

X

Specificaties

Leeftijd 4-12 jaar (Basisschool), 12+ jaar (Jongeren/Adolescenten)
Type training Online
Hoofdcategorie Klinische Psychologie, Onderwijs
Toepassingsgebied Intelligentie, Intelligentie/capaciteiten, Neuropsychologie, Ontwikkeling

Tijdens de training wordt met name aandacht besteed aan de verschillen tussen de WISC-III en de WISC-V waarbij vooral de interpretatie en verslaglegging veel aandacht krijgt. Er is voldoende tijd voor uitleg over afname en scoring. De interpretatie is echter het belangrijkste onderwerp van de training, hierbij wordt gebruik gemaakt van filmmateriaal en casussen.

Inhoud training
Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

-Uitleg van de theoretische basis, nieuwe teststructuur en CHC model
-Kort doornemen van nieuwe subtests
-Toelichting indexen en processcores
-Interpretatie en verslaglegging

Leerdoelen
Na afloop van de training is de deelnemer in staat op voorgeschreven en goede wijze de WISC-V in te zetten met als doel een betrouwbaar en valide beeld te krijgen van de intelligentie.

Tijdsduur
09.30 uur tot 16.30 uur  

Trainer
Selma Ruiter, Alissa Sikkenk, Jeannette Rosbach, Heleen van der Vlugt of Lindsay Vanhecke.

Doelgroep
De training is bedoeld voor kinder- en jeugdpsychologen, orthopedagogen, psychodiagnostisch werkenden, eerstelijnspsychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen.

Accreditatie
NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG):

K&J/OG herregistratie 6 punten
K&J/OG opleiding – diagnostiek 2 punten
K&J/OG opleiding – behandeling 0,5 punten
K&J/OG opleiding – overig taken 0,5 punten

NIP Eerstelijnspsychologen -ELP herregistratie- 6 punten

Registerplein Psychodiagnostisch Werkenden  - 19 punten

Dit geldt ook voor psychologen en pedagogen die bij SKJ zijn geregistreerd en voor herregistratie van Jeugdzorgwerkers SKJ.

Inbegrepen in de training
-Digtiaal trainingsmateriaal

Tip
Volg de Conversietraining wanneer u reeds bekend bent met andere WISC-tests of wanneer u de WISC-V-NL ongeveer 5-10 keer hebt afgenomen, gescoord en geïnterpreteerd. Heeft u al ruime ervaring met het instrument en heeft u de WISC-V-NL minimaal 15 keer afgenomen, gescoord en geïnterpreteerd dan raden wij de WISC-V-NL Verdiepingstraining aan.

Trainers

Alissa Sikkenk
Alissa Sikkenk
Alissa heeft na haar bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, haar masters afgerond in Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken en Orthopedagogiek. Na haar afstuderen heeft Alissa meegewerkt aan het normeringsonderzoek van nieuwe intelligentietesten waaronder de WISC-V. Alissa heeft een aantal jaar gewerkt als docent aan de Universiteit Utrecht bij cursussen over o.a. diagnostiek. Alissa is op dit moment zelfstandig orthopedagoog en daarnaast werkzaam binnen de basis GGZ.
5 Trainingen
Heleen van der Vlugt
Heleen van der Vlugt
Heleen is sinds 2008 afgestudeerd master Neuropsychologie aan de Universiteit van Maastricht. Zij heeft binnen diverse klinische omgevingen veel ervaring opgedaan in de diagnostiek en behandeling van kinderen en volwassenen. Sinds 2005 is zij werkzaam binnen haar praktijk Pontifix Psychologie. De praktijk is gespecialiseerd in het uitvoeren van neuropsychologisch onderzoek. Daarnaast zal zij promoveren op de WISC-V aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
5 Trainingen
Jeannette Rosbach
Jeannette Rosbach
Drs. Jeannette Rosbach studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden, waar ze de afstudeerrichtingen Leerproblemen en Orthopedagogiek voltooide. Later behaalde ze ook een MSc in Clinical and Psychosocial Epidemiology aan de Rijksuniversiteit Groningen/UMCG. Ze werkte na haar studie enige jaren als medewerker gezondheidsbevordering en epidemiologisch onderzoeker bij diverse GGD’en. Als orthopedagoog is Jeannette betrokken geweest bij de normering van verschillende nieuwe IQ tests. Ze verzorgt op dit moment diagnostiek-onderwijs op de Erasmus Universiteit Rotterdam en is als docent ook betrokken bij een GZ-opleiding. Daarnaast is ze als orthopedagoog werkzaam in het primair onderwijs.
3 Trainingen
Selma Ruiter
Selma Ruiter
Dr. Selma Ruiter is in 1998 afgestudeerd als orthopedagoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een aantal jaren praktijkervaring is zij in 2001 begonnen met een promotieonderzoek naar een instrument voor ontwikkelingsdiagnostiek bij jonge kinderen. In 2007 heeft zij dit onderzoek afgerond. Zij ontwikkelde de Nederlandse versie van de Bayley Ontwikkelingsschalen als ook aangepaste versies voor kinderen met een beperking. Selma werkt als docent aan verschillende post-master opleidingen, waaronder de opleiding tot orthopedagoog-generalist NVO, GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en schoolpsycholoog. In 2011 heeft zij samen met Francien Geerds de Kinderacademie Groningen opgericht, een eerstelijns orthopedagogische praktijk.
20 Trainingen
Om dit product te kunnen bestellen dient u ingelogd te zijn

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
WISC-V-NL Conversietraining (online) - 10 november 2022
Art.nr. course:335302_823162 / E3602.10
€ 285,00