Hoogbegaafde kinderen

Over hoogbegaafde kinderen

Niet alleen een hoog IQ is een indicator voor hoogbegaafdheid. Persoonskenmerken zoals creativiteit en motivatie dragen eveneens bij tot uitzonderlijke prestaties. Door de snelle ontwikkeling bij hoogbegaafden is er vaak sprake van een ontwikkelingsvoorsprong. Daardoor liggen onderprestatie of gedragsproblemen door structureel te weinig uitdaging, maar ook communicatiemisverstanden met leeftijdsgenoten op de loer. Stimulerende omgevingsfactoren (school, peers en gezin) zijn daarom van groot belang.

De Raven's 2 is de meestgebruikte intelligentietest om snel een beeld van de algemene cognitieve vaardigheden te krijgen . Ben je op zoek naar meer informatie over andere bekende ingelligentietests zoals de WISC-V-NL of de Rakit-2? Pearson heeft gratis webinars voor je, of volg een van onze trainingen over deze instrumenten, basis of verdiepend.

Ook hebben we een speciale training over intelligentie en IQ-tests voor logopedisten, ook geschikt voor remedial teachers. De training Hoogbegaafde Kinderen biedt je meer inzicht over wat hoogbegaafdheid inhoudt en wat het betekent voor het onderwijsaanbod.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.