Help je ons verder bij de ontwikkeling van de Bayley-4-NL?

Gedragsstoornis

Over gedragsstoornissen

Wanneer gedragsproblemen ernstig van aard zijn, spreken we van een gedragsstoornis. De twee belangrijkste gedragsstoornissen zijn conduct disorder (CD) oftewel normoverschrijdend-gedragsstoornis en oppositionele-opstandige gedragsstoornis (ODD). Deze stoornissen zijn deels erfelijk bepaald, maar bijkomende factoren vergroten het risico; een laag IQ, taalproblemen, maar ook een opvoeding die tekort schiet, doen de kans op problemen toenemen. Comorbiditeit met andere stoornissen zoals AD(H)D of autisme komt regelmatig voor.

De Beck Youth Inventories (BYI-2-NL) is een goed voorbeeld van een screeningsinstrument om de beleving van een kind of adolescent in kaart te brengen. Het heeft ook een aparte vragenlijst rond verstorend gedrag.

Pearson biedt met het boek 'Instrumenten voor Risicotaxatie' een handvat voor het kiezen van het juiste instrument om het risico op herhaalgedrag bij jeugdige deliquenten te kunnen voorspellen.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.