Angst

Over angst

Bij buitensporig bange en bezorgde (voor)gevoelens, waarbij angst het belangrijkste symptoom is, spreek je van een angststoornis. In zo'n geval is de persoon ook angstig of bezorgd bij afwezigheid van direct gevaar. Symptomen zoals moeite met concentreren, prikkelbaarheid en terugkerende gedachten zijn moeilijk onder controle te houden en beïnvloeden het dagelijks functioneren. Voorbeelden van angststoornissen zijn fobieën (agora, sociale, gegeneraliseerde ...), paniekstoornis en obsessieve-compulsieve stoornis (OCD).

Om angst bij kinderen en jongeren (7 tot en met 18 jaar) in kaart te brengen, heeft Pearson heeft de BYI-2-NL. In deze Beck Youth Inventories vind je screeningsinstrumenten rondom de gebieden angst, boosheid, depressie, verstorend gedrag en zelfbeeld. Deze 5, korte vragenlijsten kunnen afzonderlijk of gecombineerd afgenomen worden.

Met de Inventarisatielijst Omgaan met Anderen (IOA) meet je de sociale vaardigheden en de sociale angst bij adolescenten en volwassen. De Vragenlijst voor Angst (VAK 4-12) zet je in bij kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.