Help je ons verder bij de ontwikkeling van de Bayley-4-NL?

Angst

Over angst

Iedereen is weleens bang, maar wanneer de angst zo heftig wordt dat het iemands dagelijks leven verstoort, spreekt men van een angststoornis. Het gaat dan vaak om buitensporig angstige gevoelens, overvloedig piekeren en zich veel zorgen maken zonder aanwezigheid van direct gevaar. Daarbij heeft een persoon met een angststoornis vaak last van concentratieproblemen, prikkelbaarheid en moeite met het controleren van terugkerende gedachten. Onder de angststoornissen worden onder andere fobieën, gegeneraliseerde angststoornis, paniekstoornis, obsessieve-compulsieve stoornis en trauma-gerelateerde stoornissen gerekend .

Om angst bij kinderen en jongeren (7 tot en met 18 jaar) in kaart te brengen, heeft Pearson de Beck Youth Inventories (BYI-2-NL). Dit zijn vijf korte vragenlijsten voor screening van angst, boosheid, depressie, verstorend gedrag en zelfbeeld. De vragenlijsten kunnen afzonderlijk of gecombineerd afgenomen worden.

De Inventarisatielijst Omgaan met Anderen (IOA) meet sociale vaardigheden en sociale angst bij adolescenten en volwassen. Bij jonge kinderen van 4-12 jaar kan de Vragenlijst voor Angst bij Kinderen (VAK 4-12) helpen om angst in kaart te brengen.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.