Pubers

Over pubers

Door een toename in de afgifte van hormonen en rijping van de hersenen, verandert er veel in het puberbrein. Jongeren reageren onder andere emotioneler en gevoeliger door de ingrijpende veranderingen in hun lichamelijke, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling. Zo vinden ze het moeilijk om impulsen te negeren (inhibitie), hebben ze stemmingswisselingen en zijn ze meer zelfbewust, kritisch en moe. Hierdoor kan het lastig zijn om een puber te motiveren, als leerkracht, therapeut of logopedist.

Pearson biedt je de training Leren Omgaan met en Verbeteren van Motivatie van Jongeren (12-21 jaar) in Therapeutische Setting Pubers!. Hierin krijg je meer informatie over het puberbrein, pubergedrag, hoe je het beste communiceert met pubers en hoe je ze motiveert. Vooral het begeleiden van hoogbegaafde jongeren kan een uitdaging zijn, meer informatie hierover vind je in het boek Hoogbegaafde pubers; Onderweg naar hun toekomst.

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.