De voorverkoop is gestart: Reserveer de nieuwe PPVT-5-NL & EVT-3-NL en maak kennis met alle introductievoordelen

Hoogbegaafde pubers

Onderweg naar hun toekomst

Auteurs: Janneke Breedijk en Noks Nauta

X

Een sterk rechtvaardigheidsgevoel, hoge eisen stellen aan jezelf, niet weten hoe je moet studeren, twijfelen over een vervolgstudie, je anders voelen dan anderen …

In dit boek komen hoogbegaafde jongeren aan het woord. Ze vertellen over hun leven thuis en op school, hun ervaringen met of juist zonder vrienden, hun idealen en dromen. In elf hoofdstukken willen de auteurs hoogbegaafde jongeren (in de tienerleeftijd) en hun ouders bereiken met ervaringen en informatie. Deze verhalen kunnen daarnaast ook voor leraren, psychologen en artsen van grote waarde zijn, waardoor zij in hun werk deze jongeren (eerder) herkennen en beter met hen kunnen omgaan.

De auteurs, Janneke Breedijk, leerkracht en Specialist in Gifted Education, en Noks Nauta, bedrijfsarts, psycholoog en deskundig op het gebied van hoogbegaafde volwassenen, verzamelden gegevens op basis van interviews en vulden de verkregen informatie aan met professionele en persoonlijke ervaringen. Ze hopen dat jongeren door het lezen over de verschillende personages meer inzicht in zichzelf zullen krijgen en op basis daarvan de weg vinden naar een succesvol en gelukkig leven als hoogbegaafde volwassene.

Hoogbegaafde pubers, onderweg naar hun toekomst is een wegwijzer op het pad dat iedere jongere zelf moet vinden.

'Een zeer waardevolle aanvulling voor iedere arts die (ooit) te maken krijgt met hoogbegaafde kinderen van 10 jaar en ouder' In: JA! (Artsen JGZ)

ISBN
978 90 265 2254 3

Jaar van uitgifte
2012

Druk
1e druk

Pagina's
192 pagina’s

Doelgroep
Hoogbegaafde jongeren en hun ouders. Leerkrachten VO, VMBO, MBO, lerarenopleidingen, leerplichtambtenaren en school/jeugdartsen

A / S / W
A

NUR
770

Recensies
Choochem.nl - door Willemien Schollaart-Vogel

Hoogbegaafde pubers
€ 20,95
€ 20,95
Op voorraad
Art.nr.
ISBN 9789026522543