Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Zelfbeeld

Over zelfbeeld

Het zelfbeeld wordt bepaald door ervaringen, gedachten, ideeën en overtuigingen die je over jezelf hebt. Het is een bekend begrip binnen de (klinische) psychologie, omdat we weten dat het zelfbeeld van grote invloed is op iemands psychische gezondheid. Zo kan een negatief zelfbeeld voor bepaalde problemen zorgen, zoals eetproblemen, faalangst of depressieve gevoelens. Vaak zijn de negatieve overtuigingen die iemand over zichzelf heeft onbewust en is het zeer nuttig om het zelfbeeld tijdens een diagnostiek- en/of behandeltraject in kaart te brengen.

Als u het zelfbeeld van kinderen en/of jongeren wilt onderzoeken, Dan kunt u de Beck Youth Inventories (BYI-2-NL) gebruiken. Met deze instrumenten kan onder meer snel gescreend worden of er mogelijk sprake is van een negatief zelfbeeld. Ook met de Competentie Belevingsschaal voor Kinderen/Adolescenten (CBSK en CBSA) kan het zelfbeeld op verschillende gebieden in kaart worden gebracht.

Als u het zelfbeeld en eventuele faalangst in een schoolse situatie wilt onderzoeken, dan kan de Prestatie-Motivatie Test (PMT-K-2) worden gebruikt.

Gerelateerde onderwerpen Zelfbeeld


BSI PMT-K-2 pubers Sociaal emotionele ontwikkeling

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top