Geheugen en Logopedie: Taal

Deze dag geeft een verdieping in kennis over de relatie geheugen en taal met actuele kennis uit onderzoek en met veel praktijkvoorbeelden.

Geheugen en Logopedie: Taal

Deze dag geeft een verdieping in kennis over de relatie geheugen en taal met actuele kennis uit onderzoek en met veel praktijkvoorbeelden.
Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
€ 300,00
Geheugen en Logopedie: Taal - 4 maart 2021
Locatie: Cursus-en Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht
Datum: 4 mrt. 2021
Duur: totaal 7:00 uren
Art.nr. E3560.01/course:309362_331926
Om dit product te kunnen bestellen dient u ingelogd te zijn

Onze hersenen zijn van groot belang bij het kunnen produceren en begrijpen van taal. Hoe werkt het brein en ons geheugen? Wat gebeurt er wanneer het geheugen niet meer (goed) functioneert ten gevolge van een ziekte of niet-aangeboren hersenletsel? Wat zijn de kenmerken van de taal (receptief en productief) wanneer het geheugen niet meer optimaal werkt en welke ondersteuning kunnen we dan bieden?

Leerdoelen
Na afloop van de cursus kun je beschrijven hoe het geheugen werkt in relatie tot taalfuncties, wat taalstoornissen zijn ten gevolge van geheugenproblematiek en hersenschade, wat daarvan de oorzaken, gevolgen en kenmerken zijn van geheugenproblemen. Besproken worden relaties tussen taal- en geheugenfuncties, de rol van het kortetermijngeheugen bij taalverwerking en de tweedeling impliciet-expliciet geheugen bij taalverwerking en taalstoornissen. Daarnaast weet je welke behandelingen je kan geven bij het trainen van functies van taal en geheugen.

Doelgroep
De training is bedoeld voor logopedisten.

Trainer
Marjolein Coppens

Accreditatie
Deze training is via St.ADAP geaccrediteerd met 6 punten voor logopedisten.

Inbegrepen in de training
trainingsmateriaal, koffie/thee en lunch.

Productvragen

Nog geen vragen. Stel als eerste een vraag!