Bestellingen die voor 15 december aanstaande om 12.00 geplaatst zijn, worden voor 31 december 2023 uitgeleverd en gefactureerd (mits voorradig en behoudens onvoorziene omstandigheden).

Handboek EMDR

Een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma

Auteurs: Ad de Jongh en Erik ten Broeke

X

Handboek EMDR

Een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma

Ad de Jongh en Erik ten Broeke

Zevende editie

Mensen die worden geconfronteerd met afschuwelijke gebeurtenissen kunnen daar blijvende klachten aan overhouden, zoals angstige dromen, schrikachtigheid, voortdurende angst of nervositeit en vermijdingsgedrag. Wanneer de klachten ernstig en blijvend zijn, kan er sprake zijn van een posttraumatische stressstoornis (ptss).

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, kortweg emdr, is een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van verschillende vormen van psychotrauma, waaronder ptss. emdr-therapie is kortdurend, patiëntgericht, kent een duidelijke, geprotocolleerde aanpak, en heeft een stevige wetenschappelijke basis. Daarom is emdr een van de meest toegepaste methoden voor de behandeling van psychisch trauma, en een eerstekeuzebehandeling volgens de meeste internationale behandelrichtlijnen, zoals die van de World Health Organization (WHO). Mensen met klachten als gevolg van een ingrijpende gebeurtenis zijn over het algemeen na enkele zittingen emdr-therapie weer in staat om de normale dagelijkse bezigheden op te pakken.

Het Handboek emdr is al meer dan 15 jaar hèt Nederlandstalige leerboek voor de clinicus die zich wil bekwamen in de toepassing van emdr-therapie. Het boek beoogt psychologen, psychiaters en andere erkende specialisten in de ggz een helder en uitgebreid kader te verschaffen omtrent de wijze waarop emdr in de dagelijkse praktijk kan worden uitgevoerd. Het gaat uitvoerig in op de indicatiestelling voor emdr en beschrijft alle stappen van het emdr-standaardprotocol op gedetailleerde wijze, aangevuld met praktische tips en geïllustreerd door talloze praktijkvoorbeelden.

In de loop der jaren is het handboek aangepast en aangevuld op basis van recente wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van traumabehandeling in het algemeen, en emdr-therapie in het bijzonder. Er is de afgelopen jaren ook veel veranderd in het emdr-standaardprotocol en de wijze waarop emdr wordt uitgevoerd. Die kennis is in deze nieuwe, zevende editie van het Handboek emdr verwerkt.

Uit dezelfde reeks:

Praktijkboek EMDR. Casusconceptualisatie en specifieke doelgroepen (3e druk) 
Erik ten Broeke, Ad de Jongh en Hans-Jaap Oppenheim (red.) 
ISBN 978 90 265 2255 0

Praktijkboek EMDR deel II. Toepassingen voor nieuwe patiëntengroepen en stoornissen
Hans-Jaap Oppenheim, Hellen Hornsveld, Erik ten Broeke en Ad de Jongh 
ISBN 978 90 265 2279 6

Vraagbaak EMDR. Oplossingen en tips voor EMDR-behandelingen
Ad de Jongh en Erik ten Broeke 
ISBN 978 90 265 2243 7

ISBN
9789043036474

Jaar van uitgave
2019

Druk
7e druk

Pagina's
222 pagina’s

Doelgroep
Psychologen, psychiaters en andere erkende specialisten in de GGZ die zich willen bekwamen in EMDR.

NUR
777

Handboek EMDR
€ 41,95
€ 41,95
Op voorraad
Art.nr.
ISBN 9789043036474