Handboek EMDR

Een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma

Auteurs: Ad de Jongh en Erik ten Broeke

Handboek EMDR

Een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma

Auteurs: Ad de Jongh en Erik ten Broeke

€ 36,50
Op voorraad
Art.nr.
ISBN 9789026522574
Productline
Books

Mensen die worden geconfronteerd met afschuwelijke gebeurtenissen kunnen daar blijvende klachten aan overhouden. Voorbeelden van dergelijke klachten zijn angstige dromen, schrikachtigheid, voortdurende angst of nervositeit en vermijdingsgedrag. Wanneer de klachten ernstig en blijvend zijn kan er sprake zij van een posttraumatische stressstoornis (ptss).

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, kortweg emdr, is een geprotocolleerde behandeling voor de gevolgen van psychotrauma, waaronder ptss. Bij de behandeling wordt gebruikgemaakt van het uitlokken van oogbewegingen, terwijl de cliënt de aandacht richt op hetgeen zich tijdens het verwerkingsproces aan het bewustzijn opdringt. emdr is inmiddels een van de meest toegepaste methoden voor de behandeling van psychisch trauma. emdr is kortdurend, cliëntgericht, kent een duidelijke, geprotocolleerde aanpak en heeft een stevige wetenschappelijke basis. Mensen met klachten die het gevolg zijn van een ingrijpende gebeurtenis zijn over het algemeen na enkele zittingen emdr weer in staat om de normale dagelijkse bezigheden op te pakken.

Het Handboek EMDR is hèt Nederlandstalige leerboek voor de clinicus die zich wil bekwamen in de toepassing van emdr. Het boek beoogt psychologen, psychiaters en andere erkende specialisten in de ggz een helder en uitgebreid kader te verschaffen omtrent de wijze waarop emdr in de dagelijkse praktijk kan worden uitgevoerd. Het boek gaat uitvoerig in op de indicatiestelling voor emdr en beschrijft alle stappen van het emdr-basisprotocol op gedetailleerde wijze, aangevuld met praktische tips en geïllustreerd door talloze praktijkvoorbeelden.

Uit dezelfde reeks:

Praktijkboek EMDR. Casusconceptualisatie en specifieke doelgroepen (3e druk)
Erik ten Broeke, Ad de Jongh en Hans-Jaap Oppenheim (red.)
ISBN 978 90 265 2255 0

Praktijkboek EMDR deel II. Toepassingen voor nieuwe patiëntengroepen en stoornissen
Hans-Jaap Oppenheim, Hellen Hornsveld, Erik ten Broeke en Ad de Jongh
ISBN 978 90 265 2279 6

Vraagbaak EMDR. Oplossingen en tips voor EMDR-behandelingen
Ad de Jongh en Erik ten Broeke
ISBN 978 90 265 2243 7

ISBN
978 90 265 2257 4

Jaar van uitgave
2012

Druk
6e druk

Pagina's
184 pagina’s

A / S / W
W

Doelgroep
Psychologen, psychiaters en andere erkende specialisten in de GGZ die zich willen bekwamen in EMDR.

NUR
777

Productvragen

Nog geen vragen gesteld. U kunt de eerste zijn!