De voorverkoop is gestart: Reserveer de nieuwe PPVT-5-NL & EVT-3-NL en maak kennis met alle introductievoordelen

De onverbrekelijke band

Inleiding & ontwikkelingen in de contextuele therapie van Nagy

Auteur: Annelies Onderwaater

X

Grootouders, ouders, kinderen. Hun bloedverwantschap, gezamenlijke geschiedenis, tradities, waarden en normen en het voortleven daarvan in een volgende generatie, vormen een onverbrekelijke band tussen gezins- en familieleden door de generaties heen. Annelies Onderwaater beschrijft deze verbondenheid aan de hand van de theorie van Ivan Boszormenyi-Nagy.

In deze tiende herziene editie maakt de auteur de grondbegrippen van de contextuele theorie toegangeklijk en plaatst ze in een ruimer theoretisch kader. Ze beschrijft de samenhang met een aantal andere theoretische richtingen waaronder het hechtingsperspectief. De gevolgen van de contextuele visie voor de praktijk van de hulpverlening worden in deze editie verder uitgewerkt. Actuele thema's zoals omgaan met seksueel misbruik, adoptie, scheiding en familiebreuken komen daarbij aan bod. Ook wordt de manier beschreven waarop problematische gezinsherhalingen door de generaties heen kunnen worden doorbroken. Het thema boosheid als kracht wordt behandeld, evenals de contextuele relatietherapie. Speciale aandacht krijgt het ontschuldigingsproces, met al zijn valkuilen, dat vergeleken wordt met het vergevingsproces. Ook de onverbredelijke band na de dood wordt beschreven. Uitgelegd wordt in welke vormen deze band kan doorwerken en hoe bij gecompliceerde rouw alsnog postume ontschuldiging bereikt kan worden. Alle onderwerpen worden door de casuïstiek verhelderd. Door deze actieve en aantrekkelijke schrijfstijl is De onverbrekelijke band ook voor niet-hulpverleners goed te begrijpen.

'Stuk voor stuk waardevolle illustraties van het contextuele werken in de praktijk, waar de auteur ook haar eigen accenten aan geeft vanuit haar eigen specifieke ervaring, interesses en deskundigheid. (...) Voor wie op zoek is naar haar eigen specifieke ervaring, interesses en deskundigheid. (...) Voor wie op zoek is naar een gedegen inleiding in de contextuele therapie is dit boek op dit moment het meest up-to-date boek dat er in het Nederlands bestaat.'- May Michielsen, Systeemtherapie

Annelies Onderwaater is klinisch psycholoog, psychotherapeut en orthopedagoog. Zij specialiseerde zich - naast contextuele therapie - in relatie - met gezinstherapie, lichaamsgerichte Pesso-psychoterapie, rouwtherapie en sensorimotorpsychotherapie. Zij is tevens opleider, supervisor en leertherapeut. Zij is werkzaam in haar eigen praktijk in Amsterdam.

ISBN
978 90 430 3640 5

Jaar van uitgifte
2018

Druk
10e druk

Pagina's
240 pagina’s

A / S / W
S

NUR
777 

De onverbrekelijke band
€ 26,95
€ 26,95
Op voorraad
Art.nr.
ISBN 9789043036405