Bestellingen die voor 15 december aanstaande om 12.00 geplaatst zijn, worden voor 31 december 2023 uitgeleverd en gefactureerd (mits voorradig en behoudens onvoorziene omstandigheden).

De DGT-vaardigheden

Werkboeken
Marsha M. Linehan

Nederlandse bewerking: L.M.C. (Wies) van den Bosch

X

De Dialectische Gedragstherapie (DGT) is oorspronkelijk ontwikkeld om borderline-persoonlijkheidsstoornis te behandelen. Inmiddels is aangetoond dat de methode effectief is bij de behandeling van een breed scala aan psychische en emotionele problemen. De DGT-vaardigheden. Handleiding voor de vaardigheidstraining dialectische gedragstherapie van Marsha Linehan geeft cliënt en therapeut een volledig overzicht van hoe de werkelijkheid te accepteren en te veranderen, waarbij zowel validatieprincipes als gedragstherapeutisch beïnvloeden van gedrag geleerd wordt.

De Leerwijzers en huiswerkbladen zijn als werkboeken uitgebracht bij De DGT-vaardigheden - Handleiding voor de vaardigheidstraining dialectische gedragstherapie. De werkboeken bevatten meer dan 225 gebruiksvriendelijke formulieren voor zowel cliënten als behandelaars die werken met de DGT-vaardigheden. Niet alle leerwijzers en huiswerkbladen zullen bij elk vaardigheidstrainingsprogramma gebruikt worden: cliënten krijgen snel en gemakkelijk toegang tot de tools die aansluiten bij hun specifieke behoeften. Kopers hebben (ook) toegang tot een webpagina waarvan de leerwijzers en huiswerkbladen gedownload kunnen worden.

Er zijn vijf werkboeken:

  • Deel 1a Algemene vaardigheden: oriëntatie en gedragsanalyse 
  • Deel 1b Mindfulnessvaardigheden 
  • Deel 2 Intermenselijke-effectiviteitsvaardigheden 
  • Deel 3 Emotieregulatievaardigheden 
  • Deel 4 Frustratietolerantievaardigheden

Nieuw in deze editie

  • Meer dan 225 leerwijzers en huiswerkbladen (online en in boekvorm)
  • Iedere module is uitgebreid met aanvullende vaardigheden
  • Er zijn meerdere alternatieve werkbladen voor maatwerk per cliënt 

Ook leverbaar van Marsha M. Linehan:
De DGT-vaardigheden. Handleiding voor de vaardigheidstraining dialectische gedragstherapie (6e druk, ISBN 978 90 265 2280 0)

ISBN
978 90 265 2281 9

Druk
6e druk 2016

Omvang
446 pagina’s

De DGT-vaardigheden
€ 57,50
€ 57,50
Op voorraad
Art.nr.
ISBN 9789026522819