Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, als testleider of respondent? Lees hier meer over lopende onderzoeken!

Dialectische gedragstherapie (DGT)

Over dialectische gedragstherapie (DGT)

Tijdens Dialectische gedragstherapie (DGT) worden vaardigheden aangeleerd die een persoon in staat stelt om emoties te reguleren en heftige gevoelens te verdragen. Hoewel de therapie in oorsprong is ontwikkeld voor de behandeling van personen met een borderline persoonlijkheidsstoornis, is inmiddels aangetoond dat de methode effectief is bij de behandeling van een breed scala aan psychische en emotionele problemen.

Bij Pearson vind je verschillende boeken over DGT, waarvan de populairste boeken ongetwijfeld die van de grondlegger Marscha Linehan zelf zijn. Deze boeken hebben als naam 'De DGT-vaardigheden' en bestaan uit een handleiding en werkboeken. Ze geven cliënt en therapeut een volledig overzicht van cognitieve, intermenselijke en emotionele vaardigheden die helpen om een volwaardiger leven op te bouwen. Kortom: een onmisbare literatuur voor iedereen die met (borderline) persoonlijkheidsstoornissen te maken heeft!

Gerelateerde onderwerpen Dialectische gedragstherapie (DGT)


Cognitieve gedragstherapie (CGT) Persoonlijkheid

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe whitepapers, webinars, tests, trainingen en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

top