Slapende honden? Wakker maken!

Een behandelmethode voor chronisch getraumatiseerde kinderen

Auteur: A. Struik

Slapende honden? Wakker maken!

Een behandelmethode voor chronisch getraumatiseerde kinderen

Auteur: A. Struik

€ 40,95
Op voorraad
Art.nr.
ISBN 9789026522833

David is mishandeld door zijn vader en getuige geweest van geweld tussen zijn ouders. Hij ontploft bij het minste of geringste. ’s Avonds in bed is hij bang en hij slaapt slecht. Op school kan hij zich niet concentreren. David wil niet praten over wat hij heeft meegemaakt. Hij ontkent dat hij er last van heeft.

Is het eigenlijk wel goed om die nare dingen op te rakelen? Omdat David er zo duidelijk niet over wil praten, kun je in de verleiding komen geen slapende honden wakker te maken. Slapende honden zijn echter niet zo ongevaarlijk als ze eruitzien.

Arianne Struik, ontwikkelingspsychologe en systeemtherapeute, meent dat die slapende honden moeten worden gewekt. Om dat op een veilige en gestructureerde manier te kunnen doen, ontwikkelde zij de methode Slapende Honden.

Aan deze geheel geactualiseerde tweede druk zijn hoofdstukken over twee doelgroepen toegevoegd: uithuisgeplaatste kinderen en mensen met een verstandelijke beperking. Een andere uitbreiding betreft het traumaverwerkingsverhaal. Dit verhaal is een belangrijk geschenk van de biologische ouders en andere betrokkenen aan het kind om hem voor te bereiden op traumaverwerking. De cd uit de eerste druk is vervangen door een website waarvan de bijlagen te downloaden zijn.

Slapen honden? Wakker maken! beschrijft in de eerste plaats de praktijk en is dan ook rijk geïllustreerd met casussen en toepasbare interventies. Die maken het boek bij uitstek geschikt voor een brede doelgroep zoals psychologen, (psycho)therapeuten, systeemtherapeuten, maatschappelijk werkers, groepsleiding en pleegzorgwerkers, maar ook voor gezinshuisouders en (pleeg- en adoptief)ouders.

ISBN
978 90 265 2283 3

Jaar van uitgifte
2016

Druk
2e herziene druk

Pagina's
400 pagina’s

A / S / W
W

Doelgroep
psychologen, (psycho)therapeuten, systeemtherapeuten, maatschappelijk werkers, groepsleiding en pleegzorgwerkers, gezinshuisouders en (pleeg- en adoptief)ouders

NUR
777

Productvragen

Nog geen vragen. Stel als eerste een vraag!