De voorverkoop is gestart: Reserveer de nieuwe PPVT-5-NL & EVT-3-NL en maak kennis met alle introductievoordelen

Haptotherapie

Praktijk en theorie

Auteur: E. Plooij

X

Als mensen vastlopen in hun leven zoeken ze hulp. Gesprekstherapie is dan ondersteunend en inzichtgevend, maar dat is niet altijd genoeg. Het gevoelsleven lijkt een eigen weg te gaan, los van verstand, wil en handelen. Het lichaam geeft daarbij de nodige signalen, of alarmeert doordat het juist niets meer laat voelen. Haptotherapie is een persoonsgerichte, interactionele therapie, die met de persoon werkt via het lichaam. Deze therapie kan helpen het contact met zichzelf en de omgeving terug te vinden, op weg naar een zinvol leven. Haptotherapie. Praktijk en theorie is geschreven voor wie meer wil weten van haptotherapie, voor hij zich er als verwijzer of cliënt mee verbindt. De vele voorbeelden in dit boek maken zichtbaar en voelbaar wat deze therapie inhoudt. Voor haptotherapeuten is het, door de heldere verbinding van theorie en praktijk, een goed naslagwerk.

Els Plooij is psycholoog en haptotherapeut. Zij werkt in een privépraktijk en was vijftien jaar lang als docent verbonden aan de Academie voor Haptonomie. Zij is coauteur van Mijn lijf is me lief (Movisie, 2009), redacteur van Gevoel voor Leven (Blaricum, 2007) en ze publiceert geregeld in tijdschriften (waaronder De Psycholoog).

‘Dit overzichtswerk biedt een inkijk in een methode die haar plaats in het rijk geschakeerde therapielandschap zeker verdient’
– Maandblad Geestelijke volksgezondheid

ISBN
978 90 265 2275 8

Jaar van uitgifte
2015

Druk
2e druk

Pagina's
160 pagina’s

A / S / W
W

Doelgroep
Haptotherapeuten, huisartsen en mensen die geïnteresseerd zijn in haptotherapie.

NUR
860/ 863

Haptotherapie
€ 30,50
€ 30,50
Op voorraad
Art.nr.
ISBN 9789026522758