De voorverkoop is gestart: Reserveer de nieuwe PPVT-5-NL & EVT-3-NL en maak kennis met alle introductievoordelen

De kracht van oplossingen 4e editie (2023)

De kracht van oplossingen 4e editie
Handboek oplossingsgericht werken
Al 25 jaar een bestseller!

Peter de Jong en Insoo Kim Berg. Vertaling en bewerking: Herman de Hoogh en Gerda ter Haar
X

Specificaties

Leeftijd Basisschool, Jongeren/Adolescenten, Volwassenen
Jaar van uitgave 2023

De kracht van oplossingen wordt met recht hét handboek voor oplossingsgericht werken genoemd. Sinds Peter de Jong en Insoo Kim Berg de eerste, Engelstalige versie in 1998 schreven, en die vooral richtten op de (geestelijke) hulpverlening, heeft het oplossingsgericht werken een enorme vlucht genomen. Hulpverleners binnen een groot aantal disciplines hebben de methode omarmd en passen deze toe. De Engelstalige versie is inmiddels vertaald in het Chinees, Deens, Duits, Fins, Frans, Hongaars, Japans, Koreaans, Noors, Pools en Zweeds. Herman de Hoogh en Gerda ter Haar vertaalden de internationale editie en bouwden voort op eerder verschenen uitgaven.

De kracht van oplossingen heeft een toegankelijke opzet. De auteurs zetten de vaardigheden uiteen die nodig zijn om oplossingsgericht te werken en lichten deze toe met praktische en inzichtgevende casuïstiek. Daaraan koppelen zij verwerkingsvragen die de lezer uitnodigen zich de stof eigen te maken. Ook bevat het boek verdiepende theoretische hoofdstukken. In deze vierde editie is een nieuw register opgenomen en een gebruikershandleiding toegevoegd. De evidencebased richtlijnen zijn goede hulpmiddelen bij het (verder) ontwikkelen van de vaardigheden.
Dit boek is geschikt voor (toekomstige) hulpverleners die een studie en/of training volgen op hbo- of wo-niveau en als naslagwerk voor begeleiders in de praktijk. Het geeft uitgebreide en praktische beschrijvingen van oplossingsgericht werken binnen verschillende werkvelden, zoals geestelijke en somatische gezondheidszorg, onderwijs, justitie, en (andere) overheidsinstellingen.

De overzichtelijke hoofdstukindeling, het Nederlandstalige en Engelstalige literatuuroverzicht, de gebruikershandleiding en het register verhogen het gebruiksgemak en maken De kracht van oplossingen een uitermate geschikt handboek.


ISBN 978 90 430 4119 5
488 pp.
Jaar van uitgave: 2023
Editie nr. 4
S-boek

De kracht van oplossingen 4e editie (2023)
€ 51,50
€ 51,50
Op voorraad
Art.nr.
ISBN 9789043041195